A bor lehet az első ital, amely eszünkbe jut, ha a tökéletes sajtpárosításon gondolkodunk. A kettőt több száz éve együtt élvezik – a bor gyümölcsös, tanninja átvágja a sajt zsíros, sós elemeit….
Címke: sajt
A Camembert sajt kiválasztása, tárolása és érlelése
Kevés sajt olyan kedvelt, mint a Camembert. Ez a vajas, finom kéreg a francia sajt ikonja, érdekes háttértörténettel, csábító ízekkel és textúrákkal rendelkezik, valamint hatással van a sajtkészítőkre és a sajt szerelmeseire…
A sajtolvadás tudománya
Szereti az olvasztott sajtot? Mi is. Lelkesedett már valaha egy grillezett sajt elkészítése miatt, majd a sajtja egyszerűen nem olvadt meg? Vagy talán elszakadt, és kemény, szálas masszává válik szét, amelyet olajmedence…
A legismertebb sajt fajták
A sajt elkészítéséhez három összetevőre van szüksége: tej, só és élő mikrobiális tenyészetek, beleértve az oltót. A tejhez adott mikrobák törzsei fontos szerepet játszanak abban, hogy az egyes sajtfajták megkülönböztetett ízét adjanak….
Hazánk legfinomabb sajtjai
A sajtok az étkezésünk fontos részei, hiszen rengeteg tápanyag van bennük és nagyon finomak is, viszont vannak hazánkban olyan sajtok, amelyek egyenesen ínycsiklandozóak. Az idei Magyar Sajtok Versenyét például a baracskai Csíz…