A só alacsony nátriumtartalmú alternatívával történő helyettesítése csökkenti a stroke kockázatát magas vérnyomásban szenvedő vagy korábbi stroke-os embereknél-derül ki a késői kutatásból, amelyet az ESC Congress 20211 mai Hot Line ülésén mutattak…
Címke: só
Megéri-e a speciális só használata?
Az érzékszervi tudósok tanulmányokat folytattak a sók érzékelhető ízbeli különbségeinek tesztelésére. A különböző textúrák zavarának eltávolítása érdekében a sókat általában meghatározott koncentrációra hígítják desztillált vízben, de néha közvetlenül az ételekhez adják.
Hogyan lehet helyrehozni a túlsózott ételt?
Lehet, hogy a konyhában a só a legjobb barátunk, hiszen ez hozza ki és fokozza az ízeket az ételekben. De mit kell tenni abban az esetben ha rájön, hogy túlsózott egy már…
A sólámpák hatása
Már régóta ismert a só jótékony és gyógyító ereje. A sós levegőnek tisztító és semlegesítő hatása van. De vajon a sólámpák és sómécsesek képesek azt a hatást közvetíteni, amit az emberek többsége…