Cimke archívum: 'főzés'

Főzőtanfolyam nélkül is profiként a konyhában

Főzőtanfolyam nélkül is profiként a konyhában

Ha eddig még csak tojásrántottát készítettél, ne akarj azonnal steaket felszolgálni, ehelyett az alapoknál kezdj. Az egyszerű, de annál finomabb tészták, a sült csirke rizzsel, de gombaleves, és a lecsó is jó választás. Ezek egyszerű, finom, [...]

Hobbiszinten űzött befőzés

Hobbiszinten űzött befőzés

A lekvárfőzés tulajdonképpen házimunka, nem kedvtelés, kivéve, ha valaki hobbiszinten űzi. A férjem mindig azt mondja, hogy pocsékolok, mert amiből lekvárt lehet főzni, abból ugye pálinkát is, ennek ellenére mindig szívesen fogadja, ha lekváros palacsinta vagy lekváros [...]

Ha hobbid a főzés, ezek az alapanyagokat meg kell ismerned!

Ha hobbid a főzés, ezek az alapanyagokat meg kell ismerned!

Porcini: Manapság az egyik legkedveltebb mesterséges ízfokozó a nátrium-glutamát, amelyet viszont megannyi egészségügyi problémával összefüggésbe hoznak. Népszerűsége ennek ellenére töretlen az általa érzékelhető mennyei íz miatt. Az európai, sőt az amerikai konyhaművészet is csak ritkán aknázza [...]