Az uborka Dél-Ázsiából, a Himalája déli lejtőiről származik. Már i.e. a 10. évezredben is termesztették. Ez a lédús zöldség, sok ásványi anyagot (pl.: káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat), valamint vitamint (a B-csoport…
Címke: uborka
Az uborka, mint szuperétel
Amikor pucolni kezdünk egy kígyóuborkát annak mennyei illata annyira ínycsiklandozó, hogy kénytelenek vagyunk egy-két szeletet lopva elfogyasztani belőle. Uborka szinte minden háztartásban található, hiszen a nyári hónapokban szinte biztos, hogy ez a…
A csemegekukorica termesztése
A csemegekukorica sokunk kedvence. Az ízletes zsenge főtt termés igazi finomság. Egy kis sóval vagy tejföllel isteni falat, de önmagában is kellően ízletes és igazi ínyencfalatnak mondható. A csemegekukorica termesztése könnyedén megoldható…
Az uborka termesztése
Az uborka termesztése több évezredes hagyományra tekint vissza, Magyarországon a fogyasztása mégis visszafogottnak mondható. Noha ma is az egyik legfontosabb konzervipari zöldségként tartjuk számon, a friss uborka fogyasztása hazánkban elmarad a nemzetközi…