2019. szeptember 01.
Zenehallgatás munka mellett

Valóban hatékonyabb lesz az irodai vagy számítógép előtti munka a zenehallgatás által? Eltereli a figyelmet vagy segít a koncentrációban?

[wp_ad_camp_1]

Bővebb információk a munka közbeni zeneírásról ezen a linken. Az ATP Szövegírás szövegíróit megosztja a téma. Van, aki a néma csendet preferálja munka közben, más szereti, ha van egy kis háttérzene, amit általában füles segítségével élvezhet. A csapat öt pontban fogalmazta meg, miért jó zenét hallgatni munka közben. Az olyan munkakörök, ahol fogalmazni kell, ott a zene sokat segíthet. Például több óra munka után, amikor már nehezen jut az ihlet, a zene sokat segíthet, hogy könnyebben menjen az írás. A zene segít edzés közben, az autóban az ember nem alszik el, munka közben pedig az ember energikusabbnak érzi magát. Természetesen az is fontos, hogy milyen zenét hallgatunk. A szöveg nélküli zenékre esküsznek az ATP szövegírói. A szavak nélküli zenék nagy előnye, hogy a nem a szavakra figyelünk, így nem terelik el a gondolatainkat.

Egy irodában komoly alapzaj lehet. A billentyű leütés zaja, a nyomtató zaja, az emberek beszélgetése, a tűsarkú kopogása és még hosszan sorolhatnánk. Ha van nálunk fülhallgató, akkor közepes hangerővel már kiválóan el lehet nyomni a külvilág zaját, úgy, hogy másokat sem zavarunk a hangos zenével. Ha épp bal lábbal keltünk, akkor egy pörgős zene kiválóan fel tudja dobni a hangulatunk és motivál, akkor is, ha nem sok kedvünk van dolgozni. Ha hétvégén is dolgozni kell, akkor kifejezetten érdemes egy kis zenét segítségül hívni, hogy jobban menjen a munka. Bizonyos dallamok hatására akár új ötlet, ihlet is megszállhat minket. Az persze egyénfüggő, hogy ki mennyire szereti, ha szól a zene munka közben vagy épp zavarja. Ha szereti, hogy szól a zene, akkor is ki meg kell találni azokat a dalokat, amik hatására jobban megy a munka.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs