2020. február 06.
Wyoming állam legszebb helyei

Mivel Wyoming csaknem felét nyilvános földterületnek nevezik, a Cowboy állam ideális hely mindenkinek, aki fel akarja fedezni az amerikai nyugat drámai természeti szépségét. Az államban több legendás hely is megtalálható, a Yellowstone termikus gejzírjeitől kezdve a Grand Teton egyenetlen hegycsúcsaiig.

[wp_ad_camp_1]

A hegyvidéki állam jogosan büszke a vadnyugat örökségére is. Több millió évvel ezelőtt három nagy tó borította nagy részét annak a mai sivatagnak, amely ma Wyoming délnyugati sarkában található. A Kossrer várostól 24 km-re nyugatra fekvő Fossil Butte Nemzeti Emlékmű olyan 300 méter magasságban fekszik az ősi tómeder felett. A kövületeket az egész fenéken megtalálni, és a nyár folyamán a látogatók paleontológusokhoz csatlakozhatnak, hogy őskori maradványokat kutassanak. Az emlékmű látogatóközpontja több mint 300 kövületet tárol a térségben.

Észak-Amerika legnagyobb meleg forrásai a legnagyobb turisztikai látványosságai a Hot Springs State Parknak. Thermopolis város közelében található Big Spring gőzölgő forró vizét számos gyógyfürdő és vízipark ellátására használják. A látogatók fedett vagy kültéri medencében ingyen ázhatnak 20 percig. Nyitott és zárt csúszdákkal, beltéri és kültéri medencékkel és pezsgőfürdővel a Star Plunge vízipark a család és főleg a gyerekek kedvence. A parkban körülbelül 25 bölény állománya is együtt él. Wyoming délkeleti sarkában található Cheyenne a Cowboyok államának fővárosa és legnagyobb városa, ezért ne hagyja ki ha Wyomingban jár. Az 1867-ben alapított Cheyenne számos történelmi épületnek és múzeumnak ad otthont. Az 1887-ben épült a reneszánsz stílusú Capitol épület, ami egy arany levél kupolával rendelkezik. A Bighorn Canyon Nemzeti Rekreációs Területet is mindenképpen látogassa fel ha Wyoming államban jár.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs