2021. január 14.
Webszövegek pontokba szedve – Miért hatékony?

Egy szöveg esetében nem csak a tartalom fontos, bár kétségkívül ez is nagyon fontos szempont. Ugyanakkor nagyon fontos az olvashatóság, emészthetőség is, melyet leginkább a pontokba szedés által lehet elérni. Ezzel az egyszerű módszerrel gyakorlatilag bármely szöveget sokkal érthetőbbé, olvashatóbbá lehet tenni!

[wp_ad_camp_1]

Ha szeretnél bővebben tájékozódni a webszövegek pontokba szedéséről, akkor klikkelj ide! A pontokba szedés egy olyan egyszerű módszer, melyet sokan alábecsülnek, ami nagy hiba, hiszen szinte minden módszer olvashatóbbá, könnyebben értelmezhetőbbé válik. Különösen az igazán hosszú, több ezer karakterből álló webszövegek esetén érhető el látványos eredmény. Egy hosszú, egybe ömlesztett szöveg első pillantásra egyáltalán nem bizalom gerjesztő, így nem csoda, hogy a látogatókat sem szívesen olvassák. A kiemeléssel a különféle szövegrészeket jól el lehet határolni egymástól. Így a szöveg igényesebbnek tűnik, melyet sokkal egyszerűbb lesz olvasni. Még jobban el lehet egymástól különíteni a különféle szövegrészeket, ha alcímeket is használsz, ezáltal nagyobb eséllyel többen is fogják elolvasni a szöveget.

A pontokba szedés hatékonyságát mutatja az is, hogy a SEO-szakértők is rendszeresen alkalmazzák a pontokba szedést. Nem csoda, hiszen a jól megszerkesztett, pontokba szedett szövegeket a Google is jobban szereti. Ugyanakkor a szövegírók is gyakran nyúlnak ehhez a módszerhez, hiszen így nagyobb írói szabadságot kapnak és a szöveg is könnyebben értelmezhető lesz, még nehéz, tudományos szövegek esetében is! Ráadásul a szövegíró eldöntheti, hogy hány pontba akarja szedni a szöveget. A páratlan számú pontba szedés manapság nagyon népszerű! Sokan élnek ezzel a lehetőséggel! Bővebb információkat az atpszovegiras.hu weboldalon talál!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs