2015. április 02.
WC duguláselhárítása könnyedén és egyszerűen

Az egyik leghamarabb elduguló terület a WC csésze. Bármikor is jön a dugulás, mindenkor rossz, pláne éjszaka, vagy esetleg hajnalban. Bosszantó dolog, de elég sokan szembesülnek ezzel a dugulással. Sajnos sokszor nem is nézzük, miket dobunk a WC csészébe, pedig ez igen nagy hiba. Többet figyelhetnénk, hogy mik vannak a kezünkben, és arra is figyeljünk, hogy mit dobunk a WC-be. Néhány fontos szempontra érdemes figyelni, ha már itt a baj, hogyan hárítsuk el házilag és hatékonyan.

[wp_ad_camp_1]

Nem mindegy, hogy mi kerül a WC-be, mivel az oda nem illő dolgok bizony dugulást tudnak okozni. A WC papíron kívül más nagyon ne kerüljön a WC-be. De sajnos sokan mégis akarva vagy akaratlanul, de beledobálnak különböző dolgokat, melyek a későbbiek folyamán igen nagy galibát tudnak okozni. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy nem folyik el rendesen a lehúzott víz, vagy lassabban folyik el, akkor már dugulásra gyanakodhatunk.

Persze önthetünk különböző vegyszereket a WC csészébe, hatásos is lehet, ha szerencsénk van. Ha pedig nincs szerencsénk, akkor nem használnak. De a leghatásosabb a WC pumpa használata. És ez minden háztartásban jelen van, és pofon egyszerű, bárki is tudja használni. Ráadásul még környezetbarát is.

Nem kell nagy mutatvány a használatához, sem erőkifejtés, csupán vákuumot kell létrehozni a WC csészében, hogy ezáltal a dugulást mozdítsuk ki a helyéről. Addig kell pumpálni, míg le nem folyik rendesen, fennakadás nélkül a víz. Ha már lefolyik, és nem is jön vissza sehol, akkor sikerrel jártunk, kiöblíthetjük a pumpát is, és eltehetjük egy következő alkalomra. Mert biztosan fogjuk mi még használni.

Amennyiben nem jártunk sikerrel, próbálkozzunk többször. Ha még ezután sem sikerül, akkor a dugulás olyan mélyen lehet a csövekben, hogy már sajnos nem tudunk rajta segíteni. Ilyenkor kapunk a fejünkhöz, hogy most milyen szerelőt is hívjunk, mivel ehhez mindenképp szerelő kell, egy profi szerelő.

Tehát elkerülhetjük ezt, ha kellően figyelünk, és nem dobunk mindenféle idegen anyagot a WC csészébe. Bár dugulás, lehet, hogy így is kialakulhat. Ezért érdemes figyelni az előjelekre, ami például lehet az, hogy a lehúzott víz lassabban folyik el. Ha már ilyenkor használjuk a pumpát, több az esélyünk megakadályozni egy esetleges nagyobb dugulást. Persze vannak helyzetek, ahol mindenképp szakember kell, mivel a csővezeték lejtése nem megfelelő, vagy pedig a cső mérete kisebb az előírtnál.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs