2016. január 01.
WC duguláselhárítás otthon vegyszerek nélkül

Egy eldugult WC bizony igencsak meg tudja keseríteni a mindennapjainkat, hiszen senki sem szeretne naponta többször átkérezkedni a szomszédba, amikor az illemhelyet szeretné használni. Mint mindig, ebben az esetben is érdemes inkább a megelőzésre koncentrálni, ha ugyanis már megtörtént a baj, akkor sajnos borítékolható, hogy előbb vagy utóbb szakembert kell majd hívni. Ennek többek között az az oka, hogy az agyonreklámozott vegyszerek egyike sem alkalmas a probléma megoldására, így ilyen helyzetben az egyetlen használható eszközünk, a víz, no és a WC pompa, amellyel viszont csínján kell bánni.

[wp_ad_camp_1]

A WC duguláselhárítás otthon vegyszerek nélkül tehát elsősorban a pompa segítségével valósítható meg, a siker azonban súlyosabb esetekben így sem garantált. Éppen ezért a legjobb, amit tehetünk, hogy megpróbáljuk elkerülni a helyzet elfajulását. A WC dugulás leggyakoribb oka, hogy sok háztartásban az emberek szinte bármit képesek a WC csészébe dobni, vannak például hölgyek, akik a használt intim törlőkendőiktől vagy tisztasági betétjeiktől is így szabadulnak meg, ami viszont óriási hiba. Ha tehát szeretnénk, hogy a WC-énk épen maradjon, akkor a toalettpapíron kívül mást ne dobjunk a WC csészébe, minden más ugyanis hajlamosítja a WC-ét az eldugulásra. Egy lazább szerkezetű dugulás esetén a pumpa használata akár még hatékony is lehet. Kevésbé súlyos esetben kipróbálhatunk még egy házi praktikát: öntsünk a WC-be tíz liter vizet, úgy, hogy közben jó magasra emeljük a vödröt és a víz nyomását fokozatosan egyre növeljük.

Ha azonban mindez nem segít, akkor bizony kénytelenek leszünk szakember segítségét igénybe venni, hiszen az eldugult WC tipikusan az a probléma, amely bizony nem tűr halasztást. A gyors és hatékony segítség érdekében keresse meg az EURO Gáz Hungária Kft-t! A duguláselhárításban többéves, akár évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereink rekordidőn belül képesek orvosolni ezt a kellemetlenséget!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs