2021. november 20.
Vízlágyító készülékek választéka várja online!

A megfelelő vízlágyító kiválasztása bonyolultabb, mint gondolná, és rengeteg tévhit kering a világban, amelyek megzavarhatják az embereket. Nagyon sok kulcsfontosságú tényező van, amelyeket figyelembe kell vennie. Ebben az útmutatóban mindent megvitatunk, amire gondolnia kell; mitől káros a kemény víz? Miért van szüksége vízlágyítóra? Hol tárolják a rendszert, és végül milyen költségekkel kell szembenéznie?

Vízlágyító készülékek online elérhetőek a bolt.agroviz.hu weboldalon, tehát keressen fel minket és megtalálhatja a készülékek árait is.  Az ioncserélő, só alapú vízlágyító a vízkő problémáját oldja meg azáltal, hogy eltávolítja a káros ásványi anyagokat a vízből, mielőtt az elérné a csapokat. Egy vízlágyító csatlakozik az otthoni vízvezeték-rendszerhez, általában a bejövő hálózathoz közel, hogy az otthon minden része részesüljön a lágyított vízből. Az ioncserélő vízlágyító a kemény vízben található kalcium (Ca) és magnézium (Mg) ionokat (mészkő) vonja ki ártalmatlan nátrium (Na) ionokká. A vízben lévő kalcium- és magnéziumionok keménységet okoznak, ezért a vízlágyító kivonja őket, és nátriumionokkal helyettesíti. A regenerálásnak nevezett eljárás során a gyantagyöngyöket sóoldatban mossák.

Ez lehetővé teszi számukra, hogy lágyabb vizet készítsenek. A lágyítási folyamat nagyon kis mennyiségű extra nátriumot ad a vízellátáshoz, ami a legtöbb esetben biztonságosan iható. Ha aggódik, a vízszűrő felszerelése csökkenti a nátrium mennyiségét a vízben, és javítja annak ízét. Az időzített, szabályozott vízlágyító meghatározott időközönként megy keresztül a regenerációs folyamaton – ez lehet napi vagy heti szinten. Rendelésért és további információkért keresse fel a bolt.agroviz.hu-t. Weboldalunkon elérhetőségeinket is megtekintheti majd.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs