2020. november 11.
Vitaminok szedésénél megerősítheti immunrendszerét

Manapság egyre többen fordítanak figyelmet egészséges életmódra és az immunerősítésre. A rendszeres testmozgás és megfelelő étkezés kiváló módja egészségünk fenntartásának, én akkor nem szabad elfeledkezni a vitaminpótlásról sem.

[wp_ad_camp_1]

Nyáron sokkal könnyebb részletes úton pótolni a vitaminokat, azonban télen és gondoskodni kell a vitamin bevitelre, A betegségek elkerülése érdekében.

Immunerősítés – Télen nem csak a meleg öltözetről kell gondoskodni, hanem arról is, hogy immunrendszerünk kellőképp erős legyen a betegségek leküzdéséhez és elkerüléséhez. Télen a napfény hiány, valamint a kevesebb gyümölcs és zöldségfogyasztás miatt kevesebb vitamin jut a szervezetbe, ennek eredményeként könnyebb lebetegedni. A vitaminokat nem csak ételekből tudjuk pótolni, hanem étrend kiegészítő fogyasztása által is.

Érdemes tisztában lenni vele, hogy mely vitaminokat fontos pótolni. Ilyen például az A-, E-, K- és D-vitamin, valamint a C-vitamin. Előbbiek zsírban oldódó vitaminok, ami azt jelenti hogy a szervezet tárolja őket, így túl is lehet adagolni. Jellemzően viszont nem a túladagolás, sokkal inkább ezen vitaminok hiánya jelent problémát. Nyáron a napfény által könnyebb D-vitaminhoz juthatunk, télen viszont célszerű gombát, zabpelyhet, májat fogyasztani.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs