2020. június 05.
Vigyázzon, a zsarolóvírus károkat is okozhat!

A zsarolóvírus olyan rosszindulatú szoftver, amely megfertőzi a számítógépet, és üzeneteket jelenít meg, amelyek díjat követelnek, hogy a rendszer újra működjön.

[wp_ad_camp_1]

A zsarolóvírus részleteit mindenképpen elolvashatja a kvazar.cloud weboldalon ezért nézzen be hozzánk, itt mindent megtudhat erről a témáról. Ez a rosszindulatú program bűncselekménynek számít, és ezt megkaphatja akár egy e-mailben, azonnali üzenetben vagy a webhelyen található megtévesztő hivatkozások révén. Lehetővé teszi a számítógép képernyőjének lezárását vagy a fontos, előre meghatározott fájlok titkosítását egy jelszóval. A számítógép-használóknak ellenőrizniük kell a tűzfalaikat, kerülniük kell a megkérdőjelezhető webhelyeket, és legyenek éberek minden gyanús e-mail megnyitásakor. A tipikus támadások általában 100 – 200 dollárt kérnek. Más támadások sokkal többet akarnak, főleg, ha a támadó tudja, hogy az adatok túszként tartása jelentős közvetlen pénzügyi veszteségeket okozhat a vállalatnak.

Ennek eredményeként a számítógépes bűnözők, akik ezeket a csalásokat végrehajtották, nagy összegeket kereshetnek. Nem számít a forgatókönyv, ha a „váltságdíjat” kifizetik, még az sem garantálja, hogy a számítógép-felhasználók ismét teljes hozzáférést tudnak kapni a rendszerükhöz. Éppen ezért a legjobb taktika a megelőzés, és a legjobb megelőzés a védekezés ebben az esetben. Amennyiben többet tudna meg a zsarolóvírus megelőzésről, mindenképpen keresse fel a kvazar.cloud weboldalt mert itt több információt is részletet olvashat majd a különböző vírusírtókról is. Kérdések felmerülésével forduljon bátran barátságos ügyfélszolgálatunkhoz, akik minden egyes feltett kérdésre válaszolni fognak ami a zsarolóvírusokkal és vírusirtással kapcsolatos.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs