2022. szeptember 13.
Veszteségfeldolgozás szakmai segítséggel

Eltemetni egy családtagot rendkívül nehéz. Nem csak részt venni a szertartáson és utolsó útjára kísérni az elhunytat, hanem az azt követő időszak is embert próbáló. A veszteségfeldolgozás a mai, rohanó világban különösen nehéz feladat. Hiába az ismerősök, gyerekek, barátok, sokan úgy érzik magukra maradtak a fájdalmukkal.

Veszteségfeldolgozás egy rendkívül összetett folyamat, melynek során megannyi érzelmet él át a gyászoló. Nem hiába van a köztudatban a gyászév kifejezés, hiszen egy év során a gyász folyamatosan átalakul, újabb és újabb szakaszokon mész keresztül és megtapasztalod, hogy milyenek az elhunyt nélkül az ünnepek. Ez így leírva igazán egyszerűnek tűnik, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyászév gyakran kitolódik, sőt akár egy bizonyos ponton teljesen elakadhat a gyászfolyamat. Segítséget kérni nem szégyen és nem is a gyengeség jele. Segítséget kérni azt jelenti, hogy elég bátor vagy, hogy felvállald, egyedül nem megy, de szeretnél újra boldogan élni és elhunyt társadra emlékezve, de a fájdalmon túllépve tovább élni.

Simon Ágnes gyász- és életvezetési tanácsadó nem csak képzések és könyvek alapján tud segíteni. Ő maga is átélte a gyászt, amikor tíz évvel ezelőtt elvesztette Attila férjét. Éppen ezért pontosan tudja hogyan segítsen. Mindeddig rengeteg embernek segített a gyászfeldolgozás rögös útján végig haladni. A gyászfeldolgozást elősegíthetik az általa vezetett csoportos vagy személyes konzultációk, az általa létrehozott gyászfeldolgozó program vagy a gyász munkafüzetek, amelyek a gyász különféle szakaszait és aspektusait hivatottak segíteni. Ha szeretnél bővebb információkat megtudni a gyászfeldolgozás kapcsán, akkor érdemes ellátogatni a gyaszozvegyszulokent.hu weboldalra, Simon Ágnes platformjára!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs