2020. november 04.
Vera Wang és márkája

Vera Ellen Wang amerikai divattervező. Wangot azonnal felvették a Vogue szerkesztőjévé, miután elvégezte a Sarah Lawrence Főiskolát, ezzel ő lett a legfiatalabb szerkesztője ennek a folyóiratnak. 17 évig maradt a Vogue-nál, 1987-ben távozott és csatlakozott Ralph Laurenhez, akinek 2 évig dolgozott. 40 évesen lemondott, és független menyasszonyi ruhák tervezője lett.

[wp_ad_camp_1]

Vera Wang 2014-ben tavaszi-nyári kollekciót mutatott be a New York-i divathéten. Wang olyan közéleti személyiségeknek készített esküvői ruhákat, mint Chelsea Clinton, Kaenna Gore, vanka Trump, Campbell Brown, Alicia Keys, Mariah Carey, Victoria Beckham, Sarah Michelle Gellar, Avril Lavigne, Hilary Duff, Khloe Kardashian és Kim Kardashian. Wang estélyi ruháját Michelle Obama is viselte. Jelmezeket tervezett műkorcsolyázóknak, köztük Nancy Kerrigan, Michelle Kwan, Evan Lysacek és Nathan Chen számára. Kerrigan Wang-darabot viselt az 1992-es és 1994-es téli olimpián, Kwan az 1998-as és 2002-es téli olimpián, Lysacek a 2010-es téli olimpián és Chen a 2018-as téli olimpián. Wangot 2009-ben felvették az Egyesült Államok Műkorcsolya Hírességek Csarnokába, mert jelmeztervezőként hozzájárult a sportághoz. Ő tervezte a Philadelphia Eagles mazsorettek viselt egyenruháját.

1990-ben megnyitotta saját design szalonját a New York-i Carlyle Hotelben, ahol káprázatos menyasszonyi ruhái vannak. Azóta menyasszonyi butikokat nyitott New Yorkban, Londonban, Tokióban és Sydney-ben, és márkáját az illat-, ékszer-, szemüveg-, cipő- és háztartási kollekciók révén is kibővítette. A “White by Vera Wang” 2011. február 11-én indult a David’s Bridal-en. A menyasszonyi ruhák ára 600 és 1400 dollár között mozog. 2002-ben Wang kezdett belépni az otthoni divatiparba, és elindította a The Vera Wang China and Crystal Collection, majd a Simply Vera nevű kollekciójának 2007-es kiadását, amelyet kizárólag a Kohl árusít.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs