2021. március 19.
Vásároljon probiotikumot a gyogyline.hu webáruházból!

Az antibiotikumok elengedhetetlenek a szervezet optimális működése érdekében. A normál bélflóra működéséhez szükség van az egyensúlyra, ami könnyen felborulhat bizonyos okokból kifolyólag. Ilyen esetben pedig a probiotikum pótlására van szükség. Ez történhet probiotikumban gazdag ételek és táplálékkiegészítők fogyasztása által is.

[wp_ad_camp_1]

Probiotikum fogyasztása által fenntartható a bélflóra egészsége, ha pedig felborult ez a kényes egyensúly, akkor helyreállítható az egyensúly. A bélflóra egyensúlya ugyanis könnyen felborulhat bizonyos tényezők hatására. Ilyen tényezők lehetnek a huzamosabb ideig fennálló stressz, a helytelen táplálkozás, a környezeti ártalmak, a tápcsatornát megbetegítő kórképek, valamint az antibiotikum kúra. Utóbbi esetében célszerű tisztában lenni vele, hogy az antibiotikum nem csak a káros kórokozókat, hanem a hasznos probiotikumokat is pusztítja. Éppen ezért javasolt az antibiotikum kúra során is végig probiotikumokat fogyasztani, valamint további egy hétig. Ennek köszönhetően kevésbé kell tartania a rosszullétektől, gyomorbántalmaktól.

A probiotikumokat lehet még utazások előtt is fogyasztani, mivel az utazás miatti stressz károsítja a bélflórát, valamint a megszokottól eltérő fűszerhasználat is hatással van a bélflóra egyensúlyára. Talán meglepően hangzik, de a felső légúti allergiás megbetegedések esetén is hasznos lehet a probiotikum fogyasztás. Probiotikumban gazdag élelmiszer a bab, a hagyma, a banán, az articsóka, a borsó, valamint az élőflórás joghurt és kefir. Ugyanakkor ezekben sokkal kevesebb a probiotikum, mint a kapszulás vagy szuszpenziós formában. Ha probiotikumot szeretne vásárolni, akkor látogasson el a gyogyline.hu webáruházba, ahol minden fontos információt megtalál egy helyen!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs