2021. november 12.
Vásároljon minőségi láncfűrészt!

Ha favágásra kerül sor, akkor két munkaeszköz jöhet szóba, a fejsze és a láncfűrész! A fejsze, habár hasznos eszköz, azonban a nagyobb mennyiségű, vastagabb farönkökkel már nagyon nehezen birkózik meg. Komolyabb fafeldolgozás esetén érdemes beszerezni egy láncfűrészt!

Láncfűrész a fahasogatás egyik leghatékonyabb eszköze. Sokkal gyorsabban és kényelmesebben lehet vele dolgozni, mint például a fejszével. Ugyanakkor a legideálisabb, ha fejszével és láncfűrésszel is rendelkezik. A megfelelő fejsze kiválasztása nem olyan bonyolult feladat, mint a láncfűrész kiválasztása. A láncfűrész esetében több dologra oda kell figyelni. Ilyen például a teljesítmény, mely az egyik legfontosabb szempont a láncfűrész kiválasztása során. A megfelelő teljesítmény attól is függ, hogy milyen célokra szeretné használni a láncfűrészt, de az általánosságban elmondható, hogy legalább 2-3 Le feletti teljesítményre van szükség, ahhoz, hogy a láncfűrésszel hatékonyan lehesse darabolni. A teljesítmény mellett a fűrészlánc minősége és élessége a másik fontos szempont.

Ha mindössze néhány alkalommal szeretné használni a láncfűrészt, akkor egy egyszerűbb elektromos láncfűrész is tökéletesen megteszi a feladat elvégzésére. Viszont, ha nagyon gyakran használja a láncfűrészt, mint munkaeszközt, akkor érdemes lehet egy komolyabb, motor erővel rendelkező darabot vásárolni. Ezek előnye az elektromos gépekhez képest, hogy nem függnek hosszabbító kábelektől, így bárhol tud nyugodtan dolgozni, akár az erdő közepén is. Arra mindenképp érdemes ügyelni, bármilyen láncfűrészt vásárol, a munkaeszköz karbantartása nagyon fontos feladat, ha sokáig szeretné használni. Bővebb információkért látogasson el a fuxtec.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs