2022. február 10.
Valencia – a spanyol város legjobb nevezetességei!

A Spanyolország délkeleti partján található Valencia városa talán nem annyira látogatott, mint Spanyolország tengerparti üdülőhelyei – vagy az olyan városok, mint Madrid és Barcelona – mégis érdemes megszállni itt. Ez a város határozottan sok mindent kínál – kultúra, történelem és tennivalók bővelkednek Valenciában.

Ebben a városban nemcsak Spanyolország egyik legkiterjedtebb nyilvános parkja látogatható meg – a hosszú Turia Gardens, amely egy folyó egykori folyását követi – hanem egy hatalmas művészeti és tudományos központtal is rendelkezik, feltűnő, ultramodern épületekkel, ahol a művészeti galériáktól a kávézókig minden megtalálható. akváriumok. Valencia központi területét egy történelmi fallal körülvett város határozza meg, ahol a legtöbb ókori és középkori látnivaló található. Ezen a területen kívül a dolgok egy kicsit modernebbek, de nem kevésbé szépek. Ez egy bájos város ahol bármikor lehet sétálni, de szórakoztató is. Rusafa környéke például a bohém éjszakai életéről híres, ráadásul a város tengerparti részén még egy kis tengerparti rész is van, ahol napozhat. Az építészet rajongói, a történelem szerelmesei és a kisgyerekekkel utazók, akik szórakozásra (és oktatásra) vágynak, nem találnak itt semmi rosszat. A városnak saját metrórendszere, rengeteg buszjárata és természetesen rengeteg szálláslehetősége van, így ez egy egyszerű tartózkodási hely.

Valencia történelmi központja az a hely, ahol érdemes megszállni, ha az évszázados örökség közelsége érdekli Önt. A római korig visszanyúló, korábban fallal körülvett városrész macskaköves utcáin elég csak barangolni. Valencia ezen részének tényleges látnivalói közé tartozik a lenyűgöző Plaza del Ayuntamiento – egy modernista megközelítéssel áttervezett tér 1931-ben, a 13. századi Centre del Carme – egy korábbi kolostorból készült kulturális központ, valamint magának a városfalnak a maradványai, amelyek közül néhány római, és egy része mór eredetű.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs