2015. június 22.
Válasszunk megfelelő bőröndöt az utazáshoz!

Utazáskor az egyik legkellemetlenebb probléma, ha a holmink mozgatása kényelmetlen, nehéz, macerás. Sok táskával utazni éppen olyan nehéz, mint egy hatalmas bőröndöt cipelni, húzni. Hogyan válasszuk ki a tökéletes táskát, bőröndöt?

[wp_ad_camp_1]

Nem bonyolult dolog a megfelelő bőrönd kiválasztása, csak nagyon sok körültekintést és fantáziát igényel. Ha éppen egy konkrét utazáshoz kell egy bőrönd, akkor végig kell gondolni, hogy mi az, amit cipelni fogunk benne és mennyit kell kézben vinni, milyen terepen kell húzni. A legmegfeleleőbb bőröndök méretét nem lehet konkrétan megjelölni, hiszen van, aki sok holmit visz magával, van aki éppen csak egy keveset. Az viszont biztos, hogy vannak alapvető elvárások, amiknek minden bőröndnek meg kell felelni, különben sem kevés sem sok holmival nem lesz kényelmes.

Egy bőrönd általában kerekes. A kerekek szörnyen hagosan bírnak zörögni városi terepen, ám, ha lekerülnek a betonról, máris elkoszolódnak és nem forognak tovább. A megfelelő bőröndkerék masszív gumiból készült, golyócsapágyas. Felfüggesztése, tengelye is tökéletesen rögzített, nem fog eltörni. A kerekek nem túl kicsik és a bőrönd sarkain helyezkefnek el. A középre helyezette kerekeken elfordul a szállítóeszköz, nehét vele sietni. A másik fontos dolog a fogantyú. Ki kell próbálni, hogy a fogantyút lehet-e egy kézzel kihúzni, betolni és fixálni. Ha sietős, ez igen fontos kritérium. A bőrönd rendelkezzen vállhevederrel. A vállheveder ne csúszkáljon és legyen egy puha, vastagabb felülete, hogy ne sértse a vállat. Anyagát tekintve a legjobb választás a ballisztikus nejlonnak nevezett anyagból készült bőrönd a legjobb, hiszen ez a legkevésbé sérülékeny. A bőrönd legyen jól zárható, számzáras vagy egyéb biztonsági zárral ellátott darab.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs