2022. június 09.
Üzemanyag tárolás otthon

Egyik válság a másikat éri a világban. 2022 tavaszára ott tartunk, hogy a pandémia ugyan csillapodott, azonban a szomszédban kitört a háború, illetve a különféle világpiaci folyamatok együttesen odavezettek, hogy az üzemanyagok ára elképesztően megnőtt. Hazánkban az üzemanyag hatósági áras, így sokan betáraznak belőle otthonra. Ha szeretné otthon tárolni az üzemanyagot, eláruljuk mi mindenre érdemes ügyelni!

Az üzemanyag otthoni tárolása kapcsán itt tájékozódhat bővebben! Jellemzően az átlagos személyautó tulajdonosnak eszébe sem jut, hogy bármilyen üzemanyagot tartson otthon, ez sokkal inkább a munkagépeket használó vállalkozókat érintő probléma. Ők rendelkeznek ehhez szükséges tartályokkal és engedélyekkel, mi viszont most elsősorban az átlagemberekről szeretnénk szót ejteni. A legfontosabb azzal tisztában lenni, hogy az üzemanyag veszélyes anyag. Míg a gázolaj mérsékelten tűzveszélyes, addig a benzin fokozottan robbanás- és tűzveszélyes anyag, így mindenképp tudni kell pár dolgot, ha otthon szeretné tárolni őket. Ha szeretne üzemanyagot vásárolni, akkor nagyon fontos, hogy megfelelő tárolóeszközzel rendelkezzen. Ehhez üzemanyag kannára lesz szüksége, amelyet bármelyik benzinkúton vagy alkatrészboltban meg tud vásárolni.

A tárolható és szállítható mennyiségre külön jogszabályok vonatkoznak, ezt jobb észben tartani. Hatósági vizsga és engedély nélkül literes tartályban maximum hatvan literes tartályban összesen kétszáznegyven liter üzemanyag szállítására van lehetőség. Viszont ennél jóval kevesebbet lehet otthon tárolni. Társasházban harminc liter gázolaj és liter benzin megengedett. Családi ház esetében ennek a duplája. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs