2021. november 01.
Útvonal-ötlet Észak-Thaiföldről Laoszba

Ez az útvonal egy észak-thaiföldi utazást kombinál a szomszédos Laosszal. Ez egy kicsit kalandosabb, mint a legtöbb egyéb útvonalunk, és vonaton, hajón és hegyi szálláson is fog aludni. Mindkét ország hihetetlen örökséggel és lélegzetelállító építészettel büszkélkedhet. Laosz és Thaiföld is a bájos falvak és a természeti táj kombinációját kínálja. Ismerje meg Délkelet-Ázsia népét, történelmét és kultúráját ezen az útvonalon Thaiföldtől Laoszig és vissza.

Útvonalának ideális kiindulópontja Bangkokban, Thaiföld legnagyobb városában és fővárosában van. Ha Délkelet-Ázsián kívülről érkezik, szinte biztosan megérkezik a Suvarnabhumi repülőtérre. Ha megérkezésekor jet lag-gel küzd, akkor ez lehet a tökéletes alkalom, hogy felfedezze Bangkok éjszakai életét. A Khao San Road egy szórakoztató hely, ahol sört kortyolgatva keveredhet a helyiekkel és a bevándorlókkal, míg Patpong a város leghírhedtebb éjszakai központja. Egy csodálatos és megfizethető módja annak, hogy Thaiföldről Laoszba jussunk, ha vonattal utazik Bangkokból Vientiane-ba. A 69-es expresszvonat naponta körülbelül 8:30-kor indul Bangkokból, és másnap reggel érkezik meg Nong Khai határállomására, a Mekong folyó partján. Ott egy újabb vonatút várja Laoszba, amely átviszi a Barátság hídon keresztül. Foglalhat hálóhelyet a vonaton, hogy remekül aludjon, miközben egészen Laoszig utazik, és a vonaton lévő árusoktól is könnyen beszerezhető ételek és italok várják.

Laosz fővárosaként Vientiane egy figyelemre méltó város, amelynek feltétlenül szerepelnie kell az útvonalon. A „szantálfa városának” is nevezett város legnépszerűbb turisztikai látványossága egy buddhista sztúpa, a Pha That Luang, amelynek története 1586-ban nyúlik vissza. Mindenképpen szánjon időt a Buddha parkban való sétálásra, közvetlenül a Vientiane mellett.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs