2022. október 10.
Útmutató a Pilateshez, kezdőknek

Akár kezdő, akár rendszeresen edz, a Pilates egy olyan edzésforma, amely mindenki számára elérhető. A Pilates az erő és a stabilitás fenntartható és hatékony módon történő növelésére összpontosít – és a Pilates otthoni elkezdése igen egyszerű.

Valószínűleg hallott már a Pilatesről, de néha kétértelmű, hogy valójában mi is az, és miben különbözik más edzésformáktól, például a jógától. A Pilates egy olyan edzésstílus, amely önálló edzési rutinként vagy a szokásos edzések mellett is elvégezhető. Mielőtt elkezdené, tudnia kell, miért érdemes pilates-et csinálni, milyen típusú Pilates-et végezhet, és mit kell tudnia az első edzés előtt. A Pilates-t Joseph Pilates találta fel az 1920-as években a fizikai rehabilitáció egyik formájaként. Ez egy alacsony hatású gyakorlat, amely pontosan megcélozza az izmokat, miközben növeli az általános erőt. A Pilatesnek számos előnye van – elsősorban a törzsizmokat erősíti, miközben javítja az általános rugalmasságot és testtartást is. Fókuszban tartja a légzési technikákat és a precíz mozgást.

A Pilates otthon is elvégezhető, jógaszőnyeg és minimális felszerelés használatával. A Pilates használatának megkezdéséhez érdemes néhány dolgot figyelembe venni. Az első az, hogy az online irányított órák megtekintése segíthet a helyes mozgások elsajátításában, miközben átérezheti, hogyan néz ki egy Pilates edzés. Fontos, hogy ne csak egyetlen videót nézzen – próbáljon meg kíméletes Pilateset találni kezdőknek, képzett személyi edzők vagy oktatók által. Hasznos lehet néhány alapvető Pilates mozgás áttanulmányozása az óra elvégzése előtt, hogy tisztában legyen azok teljesítésével. A kezdéshez próbálja ki a Pilates gyakorlatokat kezdőknek, ilyeneket YouTube-on is rengeteget talál majd, csak keresnie kell egy hatékony edzést.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs