2021. január 11.
Útlevél igénylés az axa-assistance.hu-n

Az útleveleknek általában az utazás dátumának kezdetétől számítva legalább hat hónapig érvényesnek kell lenniük. Előfordulhat, hogy a célország nem engedi meg a belépést, ha fennáll annak a veszélye, hogy útlevele lejár, amíg utazik. Minden országban eltérő követelmények vonatkoznak arra, hogy meddig kell érvényesnek lennie az útlevélnek.

[wp_ad_camp_1]

Útlevél igénylés vár mindenkit az axa-assistance.hu weboldalon, tehát ha ön is mindent meg szeretne tudni erről a témáról, akkor keressen fel minket bátran.

Mielőtt elindulna, feltétlenül ellenőrizze a célország kormányának weboldalát. Kell-e új útlevél, ha megváltoztatom a nevemet? Igen. Ha hivatalosan megváltoztatta a vezetéknevét akkor új útlevelet kell kérnie. Fontos, hogy úti okmányai pontosan tükrözzék személyazonosságát. Ha névváltozás miatt igényel új útlevelet, feltétlenül mellékeljen hivatalos igazolást, például házassági kivonatot a névváltozásról. Mit tegyek, ha elveszik vagy ellopják az útlevelemet? Ha elveszíti az útlevelét, vagy ellopják, haladéktalanul be kell jelentenie a hatóságnak. Forduljon a helyi rendőrséghez, valamint országa útlevélhatóságához vagy nagykövetségéhez, hogy jelentse a történteket.

Az útlevél érvénytelen lesz annak biztosítása érdekében, hogy azt ne lehessen csalárd módon használni, és ideiglenes útlevelet állíthatnak ki Önnek, amellyel hazautazhat. Ezután új útlevelet kell kérnie. Visszavonható az útlevelem? Igen. Útlevelét több okból is visszavonhatják, például ha elveszíti az állampolgárságát, ha bűncselekménnyel vádolják meg, vagy ha hamis információkat adott meg útlevelének kérelméről. Az útlevelet kiállító hatóság fenntartja a jogot, hogy megtagadja vagy visszavonja az útlevelét, ha úgy érzi, hogy erre elegendő oka van. Hogyan készülnek az útlevelek? Az útleveleket útlevélnyomtató cégek készítik. Amennyiben többet tudna meg az útlevél igénylésről kattintson az axa-assistance.hu-ra.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs