2020. január 19.
Utángyártott toner a patronvilag.hu oldalból

Az utángyártott tonerekről egyre többet hallani, ez pedig azért van, mert egyre többen döntenek úgy, hogy ezeket választják, hogy ezáltal is lefaragjanak a nyomtatási költségekből. Az alábbiakban pár szót ejtünk róla, hogy mit érdemes tudni az utángyártott tonerekről.

[wp_ad_camp_1]

Utángyártott tonerElőször is azt érdemes tisztázni, hogy mik azok az utángyártott tonerek, ehhez pedig nem árt az eredeti tonerekről is szót ejteni. Az eredeti tonerek a nyomtató gyártója által készített tonerek. Az eredeti tonerekre az OEM kifejezés is ráillik, ami az angol Original Equipment Manufacturer rövidítése, ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy Eredeti Felszerelés Gyártó. Ki kell emelnünk, hogy bár eredeti termékeknek nevezik őket, ez nem azt jelenti, hogy minden más hamis lenni. Az utángyártott termékek sem hamisak, mindössze a nyomtató gyártójától független gyártó készíti el őket. Továbbá ezeket a termékeket általában két-három alkalommal újra töltik, természetesen alapos ellenőrzést és tisztítást követően. Tehát jóval környezetbarátabb, mint az eredeti termékek.

Az utángyártott termékek és úgy általában a tonerek kapcsán érdemes tisztában lenni vele, hogy hogyan kell őket tárolni, ugyanis ez is szükséges, ahhoz, hogy használni tudja őket, valamint minél hosszabb élettartammal rendelkezzenek. Fontos, hogy a tonert ne élére állítva tárolja, ugyanis ebben az esetben a tonertest egyik felébe tömörül a tonerpor, aminek következtében gyakorlatilag használhatatlan lesz a toner. Használat előtt, mielőtt a biztosító szalagot kihúzná, egy laza mozdulattal fel kell rázni a tonert, hogy a tonerpor minél egyenletesebben helyezkedjen el a tonertestben. Bővebb információkat a patronvilag.hu webáruházban talál!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs