2020. január 26.
Új-Zéland legszebb nemzeti parkjai

Az egész világon a fenséges természeti szépségéről ismert Új-Zéland csodás tájaihoz nincs hasonló az egész világon. A magas hófödte hegyek drámaian emelkednek a ragyogó kék égbe, miközben a végtelen zöld völgyek és a napsütéses rétek a távolba húzódnak és megérintik a kristálytiszta tavakat, amelyek tükrözik a fölöttük levő bolyhos felhőket.

[wp_ad_camp_1]

A jellegzetes palacsinta sziklák otthona, Paparoa nemzeti parkja számos csodálatos tájat kínál a látogatók számára. Közvetlenül a Déli-sziget partján elhelyezkedő Paparoa hegység gyönyörű hegyei a Tasman-tengerre néznek, és az őket borító buja erdők csak növelik a terület varázsát. A tiszta folyók és a kanyonok mindkét oldalán meredek szakadékok futnak át az ősi sziklán, így a nemzeti park rengeteg festői kilátással rendelkezik. A Te Urewera Nemzeti Park pusztájába való belépés felejthetetlen élmény, hiszen telis tele van gyönyörű erdőkkel, és a park vakmerő természete miatt mindenkit bevonz majd, aki a természet kedvelője.

A Te Urewera koronás ékszere kétségtelenül a csodálatos Waikaremoana-tó. Itt lenyűgöző látványosságok találhatók, a vadon élő erdők egymással szembeni elhelyezkedése igazán érdekes, a tó vizeinek nyugodt nyugalma pedig szinte már meghökkentő. Ha álmodozó hegyekkel körülvett festői tó az, amire vágyik akkor a Nelson Lakes Nemzeti Park a megfelelő hely az Ön számára. A nemzeti park mélyen fekszik a sziklás szakadékok és a völgyek között. A Rotoiti és a Rotoroa két lenyűgöző tó a sötétkék árnyalatának köszönhetően. Tükrözi az égboltot fölöttünk, valamint a Saint Arnaud és a Mount Robert hegyláncokat, így ez a festői táj minden bizonnyal a fotósok egyik kedvenc inspirációja egész Új-Zélandon. A Westland Tai Poutini nemzeti parkot sem érdemes kihagyni amelynek legmagasabb pontja 3700 méteren van.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs