2022. február 12.
Új-Mexikó legjobb városai, ahol érdemes élni

Hatalmas mérete és hihetetlen tájainak sokasága ellenére Új-Mexikó csak nagyon ritkán lakott, magányos településekkel és városokkal, amelyek száraz sivatagjait és zord hegyeit tarkítják. Lenyűgöző tája miatt találóan a „Varázsföld” néven ismert, a szabadtéri szerelmesek álma, figyelemre méltó sziklaképződményekkel, folyóvölgyekkel és ősi puebloi romokkal.

Míg kanyonjai, mesái és erdői mindenféle szórakoztató szabadtéri tevékenységre alkalmasak, csendes és nyugodt városai gazdag kulturális örökségükről, érdekes történelmi helyszíneikről és ízletes konyhájukról ismertek. Emiatt Új-Mexikó legjobb városaiban élni is érdemes, az amerikai, mexikói, spanyol és indián hatások miatt. A szárnyaló Sierra Blanca hegyek közepette megbúvó Ruidoso békés és festői hely, ahol sok minden elérhető. Kis mérete ellenére a festői, félreeső üdülőváros számos szabadtéri tevékenységgel büszkélkedhet kaszinóval, sípályákkal és csúcskategóriás lóversenyekkel a közeli indián rezervátumban.

Az állam déli központjában található Ruidosót kiemelkedő csúcsok és a buja Lincoln Nemzeti Erdő veszi körül, ahol ragyogó túrázási, lovaglási és kempingezési lehetőségek várják a síelőket és raftingolókat. Rengeteg kikapcsolódási lehetőségének, megfizethető megélhetési költségeinek és laza életmódjának köszönhetően remek hely nyugdíjba vonulásra vagy családalapításra. A gyakran Új-Mexikó legjobb lakóhelyei közé sorolt ​​bájos Corrales a Rio Grande mellett fekszik, Albuquerque és Santa Fe között. A két nagyváros közelsége miatt a vidéki falu lakói nyugodtabb élettempóban élhetnek anélkül, hogy sokat áldoznának az étkezési, vásárlási és szórakozási lehetőségek terén. Mivel a mezőgazdaság még mindig óriási szerepet játszik Corrales kultúrájában, gazdaságában és identitását illetően, számos termékeny farm és borászat veszi körül a várost, miközben rengeteg közösségi esemény és fesztivál zajlik az év során.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs