2020. november 15.
Új-Mexikó állam és csodálatos kisvárosai

A Chihuahuan-sivatagtól a szaggatott Sangre de Cristo-hegységig Új-Mexikó olyan vadvilággal büszkélkedhet, amely megtestesíti a vadnyugatot. Valójában az ezt az időszakot ábrázoló hollywoodi filmeket gyakran forgatják azokban a kisvárosokban és azok környékén, amelyek ezt a délnyugati államot díszítik.

[wp_ad_camp_1]

A Guadalupe megyei Santa Rosa apró városa tökéletes kiindulópont a 66-os út meglátogatásához. Van még egy Route 66 Auto Museum is az autó rajongóinak és az Americana szerelmeseinek egyaránt. A város más részein a történelem épületek formájában jelenik meg – például ott van az 1909-es téglaépítésű Guadalupe megyei bíróság. Van egy egyedülálló búvárhely a városban, a Blue Hole, ahol búvárkodni lehet a mélység felfedezéséhez, vagy egyszerűen csak úszhat kedvére. A Santa Fe megyei Galisteo megkapta az igazi filmhírnevét. Ez egy nyugati háttér és többek között a Crazy Heart, a Young Guns és a Silverado filmek háttere volt. Még a Thor filmeket is részben itt forgatták.

De ez nem csak egy forgatási helyszín. Galisteóban is vannak történelemszeletek, például északnyugatra található a Casa Grande Trading Post. Ha pedig maga szeretne kijutni a sivatagi tájba, a Galisteo-medence-védelmi terület felé tartva túraútvonalak és hegyi kerékpárutak egyaránt megtalálhatók. A nyugodt és festői Jemez Springs városa a Santa Fe Nemzeti Erdőben található; a városnak nagy múltja van, és azt gondolják, hogy az elmúlt 4500 évben végig lakott volt. Ezen a helyen található a Jemez Állami Emlékmű, valamint az 1621-ben épült San José de los Jemez templom romjai is. A Jemez Springs régóta vonzza a látogatókat, a Valles Caldera közelében fekvő helyének köszönhetően, számos földalatti geotermikus meleg forrásokkal a környéken. A lelkes túrázók és a természet rajongói imádni fogják a kalandozást a narancssárga tájban és a közeli érdekes sziklaalakzatokban.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs