2019. november 17.
Tunézia nyaralás – Utazzon Ön is az Inviával!

Tunézia egy igazán érdekes és sokszínű ország, mi mindenképp azt javasoljuk, hogy látogasson el ide és tapasztalja meg milyen Tunéziában nyaralni.

[wp_ad_camp_1]

Tunézia nyaralás – Mi egyetértünk azzal, hogy érdemes nyitottan állni a világhoz és nem kizárólag a népszerű nyaraló utak ra elmenni vagy minden évben ugyanott nyaralni, hanem felfedezni új országokat és megismerkedni az ott élők kultúrájával, szemlélet módjával. Tunézia egy nagyon érdekes, sokarcú ország, így mi mindenképp csak javasolni tudjuk az ide való látogatást. Tunézia két órányi repülő útra van, vagyis sokkal közelebb van, mint azt sokan gondolnák, mivel ez az afrikai kontinens legészakibb országa. Alapvetően egész évben jó idő van, de inkább tavasszal és nyáron érdemes ide jönni, valamint kora ősszel. A magyarok leginkább a tengerhez az északi részen található nyaraló övezetbe utaznak, hogy pihenjenek, feltöltődjenek. Az arab országok közt Tunézia számít a legkevésbé konzervatívnak, így például az iszlám szigorú öltözködési szabályait manapság csak az idősebb asszonyok viselik, vendégségben pedig maga a házigazda kínálja a vendéget alkohollal, holott az iszlám vallás tiltja az alkohol fogyasztást.

Ez a liberális gondolkodás különösen a tengerparti részeken utolérhető, ahol a turisták jelenléte nagy mértékben átformálta a gondolkodás módot. Ha már Tunéziában vagyunk, akkor érdemes megismerkedni a helyi gasztronómiával. A kuszkusz számít Tunézia nemzeti ételének. A tunéziai konyha a magyarok számára meglehetősen fűszeres, főként a harissa nevű fűszerkeverékkel szeretnek ízesíteni. Többféle halételt is fogyasztanak a tunéziaiak, a legnépszerűbbek azonban a bárány és a csirke ételek. A helyi éttermekben természetesen az iszlám előírásainak megfelelő ételt szolgálnak fel a vendégek számára!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs