2021. július 16.
Tippek megfázás esetére

Az őszi, téli időszakban előbb, vagy utóbb mindenkit utolér a megfázás. Kevés bosszantóbb dolog van ennél: tüsszögünk, kapar a torkunk, folyik az orrunk, néha akár hőemelkedésünk is lehet. Ilyenkor szeretnénk nagyon gyorsan túl lenni az egészen. Szerencsére tehetünk az ügy érdekében, mert van pár tanács, amit megfogadva hamarabb meggyógyulhatunk.

Sajnos igazán precízen ható gyógyszer nem létezik, hisz a megfázás tünetegyüttesét legtöbbször vírus okozza, Épp ezért ha már megvan a baj, akkor nagyon figyeljünk oda, hogy a legyengült immunrendszerünket ne támadja meg más. Ilyenkor fokozottan ügyeljünk a higiéniára, gyakran mossunk kezet, szellőztessünk sokszor, és mindenképpen kerüljük a zsúfolt helyeket. Amúgy is, ilyenkor nem véletlenül érezzük azt, hogy akár egész nap tudnánk szundikálni. Legyengült szervezetünk pihenésre vágyik, hisz így tud igazán hatékonyan regenerálódni. A legjobb amit tehetünk, az az, hogy megadjuk magunkat és amennyit csak lehet pihenünk és fekszünk. Ha el tudunk aludni, akkor nyugodtan szundítsunk amennyit csak jólesik.

Sokan szeretik elkerülni a gyógyszerszedést, amennyiben közérzetünk és állapotunk nem indokolja, nem is feltétlen szükséges, ám ha magas láz jelentkezik, vagy erősebb fájdalom, akkor már lehet, hogy érdemes valamilyen megfázás elleni komplex gyógyszert vásárolnunk. Addig is igyunk sokat, lehetőleg meleget, vagy legalább langyosat, mert a magasabb hőmérsékletű italok enyhítik a tüneteket. Ne feledkezzünk meg a vitamin pótlásról sem, különös tekintettel a C-vitaminra, melyből megfázás alatt nyugodtan fogyasszunk emelt adagot. Azonban ha pár nap alatt sem áll be javulást, netán még rosszabbodik is állapotunk, akkor mindenképpen keressük fel háziorvosunkat, mert előfordulhat, hogy valamilyen célzott gyógyszerre lesz szükségünk.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs