2016. április 10.
Tippek a tökéletes hamburger elkészítéséhez

A néhány apró részletre való odafigyelés teljesen átváltoztathatja a hamburgerét átlagosról világszínvonalúra. Még ha nem is dönt úgy, hogy az összes tippet kipróbálja, bármelyik javíthatja hamburgere színvonalát, szóval válassza, amelyiket csak szeretné.

[wp_ad_camp_1]

Szaftos hamburgerért szerezzen be legalább 18%-os zsírtartalmú marhatarját, hiszen a sovány húsok kemény és száraz hamburgert eredményeznek (Ez igaz a pulya- vagy bárányburgerre is, keressen 18%-os zsírtartalmú húst). Minél frissebben darált a hús, annál lágyabb és ízletesebb lesz a hamburger: ha a boltban-helyben vannak a hentesek, kérje meg őket, hogy frissen darálják önnek a húst. Fontos, hogy ne munkálja túl a húst, minél többet kezeli, annál keményebb lesz a burger. Szétnyílt ujjakkal, lazán dobálja egy nagy tálban, és nedves kézzel formáljon pogácsákat. A nedvesség lehetővé teszi, hogy hamarabb összeálljon a hús és a túlkezelést is megakadályozza.

A pogácsák közepébe formáljon egy fél hüvely méretű gödröcskét, mert mivel a hamburger sütés közben zsugorodik, ez a gödröcske majd kiegyenlíti az egész hamburgert és az alakja még egyértelműbb pogácsa alak lesz. A következő tipp az, hogy tartsa hidegen a húst, amíg elkezdi sütni. Más húsokkal ellentétben, amiket szobahőmérsékleten kell tartani sütés előtt, a hamburgerhez való húst tartsa hidegen, hogy még szaftosabbak legyenek, és jobban összeálljanak. Tartsa a grillezőt állandó magas hőmérsékleten, ha szenet használ, használjon hamuval borított parazsat, hogy még több meleget nyerjen. Amennyiben gázt használ, fedje le a grillezőt, amennyiben viszont faszenet, vegye le a grillező fedelét. A húst csak egyetlen egyszer forgassa meg, ha többször forgatja, az kiszárítja és megkeményíti a húst. Véres burgerért süsse 2 percig, fél-véresért 3 percig, jól átsütött hamburgerért pedig 5 percig.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs