2021. november 27.
Tippek a krónikus fájdalom enyhítésére

A krónikus fájdalom többféle probléma miatt fordulhat elő, a súlyos sérülésektől az autoimmun betegségeken át a degeneratív rendellenességekig, például a rheumatoid arthritisig. Egyes esetekben a krónikus fájdalom minden ok nélkül jelentkezhet, és akár egy napig vagy egy hónapig is eltarthat, így megkeserítve az életét.

A krónikus fájdalom hat hónapig tarthat, és érintheti a hátat, a medencét, a térdeket, a vállakat vagy bármely más testrészt. A krónikus fájdalom kezdetben egy kis sérüléssel kezdődik, és az adott terület begyullad. A gyulladás az idő múlásával súlyossá válik, és ez az oka a krónikus fájdalomnak. A krónikus fájdalomtól szenvedő beteg gyakran úgy kezeli a fájdalmat, hogy orvosi segítséget kér, és bizonyos gyakorlatokat végez, hogy megszabaduljon a fájdalomtól. Tudta azonban, hogy étrendje pozitív hatással lehet a krónikus fájdalom kezelésére? Igen, néhány diétás tipp hasznos a krónikus fájdalom enyhítésében. Mindössze annyit kell tennie, hogy kövesse az ilyen egészséges táplálkozási tippeket.

Az omega-3 zsírsavak jó zsírokként ismertek, amelyek jót tesznek az általános egészségnek. Az omega 3 zsírsavakban gazdag élelmiszerek használata segíthet a migrén, a reumás ízületi gyulladás, a fejfájás és más gyulladással összefüggő fájdalmak, például a fibromyalgia esetén. Kezdjen el olyan ételeket fogyasztani, amelyek magas omega-3 zsírsavakban gazdagok, mint például zsíros halak (makréla, lazac, pisztráng stb.), lenmagok, szójababolaj, repceolaj, szójatermékek stb. A D-vitamin hasznosnak tekinthető a fájdalomcsillapításban. Kevés tanulmány említi, hogy a krónikus fájdalomtól szenvedők közel 50%-ának alacsonyabb a D-vitamin szintje. A D-vitamin bevitel növelése elősegítheti a kalcium felszívódását a fogak és a csontok számára. D-vitamint a napfénytől is kaphat. A jó mennyiségű D-vitamint tartalmazó élelmiszerek közé tartozik a dúsított joghurt, a tej, a szójaitalok, a csukamájolaj, a hal stb.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs