2021. január 03.
Tippek a bazsalikom termesztéséhez cserépben

A bazsalikom az egyik leghasznosabb és legszebb gyógynövény, amelyet termeszthet. Manapság sokféle bazsalikom van, évente több jelenik meg. Próbálja ki a göndör bazsalikomot, a sötét opál bazsalikomot és a hagyományos bazsalikomot, amelyet cserépben is termeszthet. A bokros bazsalikom apró levelei nagyon finomak, és nagyon szépek is.

[wp_ad_camp_1]

A bazsalikom virágzásához meleg és napos helyre van szüksége. Hat-nyolc óra közvetlen napfény tökéletes, bár ha igazán forró éghajlaton él, érdemes a bazsalikomnak némi délutáni árnyékot adnia. A bazsalikom virágzásához a talajnak és a levegőnek meglehetősen melegnek kell lennie, ezért ne rohanjon tavasszal a növényeket kiültetni. Várjon körülbelül két hétig az utolsó fagy után, mielőtt kiteszi a növényeit, és ne felejtse el megkeményíteni őket. Tényleg szinte bármiben növesztheti a bazsalikomot. Mindenféle edény és cserép működni fog, beleértve a gyerekmedencét vagy akár egy mosókosarat is. A bazsalikom szereti a szobát, így levegő keringhet a növények körül. Emellett nem szeret teljesen kiszáradni, ezért használjon nagy edényt. Nem akarja összezsúfolni a növényeit, de közelebb is helyezheti őket, mint az ajánlott 12-18 hüvelyk. Próbálja ki őket inkább 6-8 hüvelyk távolságra tenni. A bazsalikom hajlamos a gombára, ezért fontos a növények közötti légáramlás megtartása.

Győződjön meg róla, hogy a cserépben nagyon jó vízelvezetés van, és hogy kiváló minőségű cserepes talajt használjon. A bazsalikom nem szeret túl nedves lenni, ezért inkább nedvesen szeretné tartani a talaját, nem pedig vizesen. A kifinomultabb megjelenés érdekében a cserepet egy nagyobb edénybe teheti. A bazsalikomot hihetetlenül könnyű a magból növeszteni. Körülbelül egy hónappal az utolsó fagypont előtt el lehet ültetni a vetőmagot. Ne feledje, hogy az utolsó fagyos nap után körülbelül 2 héttel szeretné kívülre helyezni őket. A bazsalikomnak némi fényre van szüksége a csírázáshoz, ezért ne ültesse túl mélyen a magokat.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs