2016. május 08.
Tipikus amerikai ételek

Amerika mindenki számára tartogat valami finomságot, legyen az valamilyen sós étel, vagy egy klasszikus édesség, ezeket bárki fogyaszthatja, kivéve a diétázókat, hiszen ezek a tipikus amerikai ételek épp a diéta ellenkezői. Minden diétában van viszont legalább egy szünnap, így lazítsa meg az övét és vegyen részt ezen a túrán, ahol bemutatjuk Amerika legjellemzőbb fogásait.

[wp_ad_camp_1]

Az első tipikus amerikai étel a sajtburger, aminél talán nincs is Amerikaibb. Az LA Times szerint a hamburger koncepciója kb. a 19. századból származik, és amikor az étel egyre híresebbé vált az 1920-as, 30-as években, a sajt egy természetes hozzávalónak tűnt, amivel egy következő szintre lehetett emelni ezt az ételt.  Az eredete persze széles körben vitatott, mert ki ne akarná, hogy neki írják jóvá ezt a rendkívül híres ételt. Manapság az amerikaiak 50 milliárd hamburgert esznek egy évben, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban minden ember heti három burgert fogyaszt. A sült csirke persze nem kifejezetten amerikai étel, de tény, hogy az amerikaiak „örökbe fogadták” ezt a ropogós, zsíros fogást. Az amerikaiak ezt az ételt egy kiadós adag palacsintával fogyasztják, vagy ha nincs kéznél olajsütő, szaladjon le a legközelebbi KFC-be.

Az almás pite viszont már egy magától értetődő fogás. Az almás pitét a bevándorlók hozták be magukkal Amerikába; amikor a fák gyümölcsöztek, az alma volt a leghíresebb pite töltelék, amivel kényelmesen meg lehetett tölteni a bevándorlók gyomrát. A mogyoróvajas-lekváros szendvics az amerikaiak számára olyan, mint a levegővétel egy másik formája. Kutatások szerint egy amerikai gyerek kb. 1500 mogyoróvajas-lekváros szendvicset fogyaszt el, mielőtt leérettségizik. A buffalo wings, vagyis a bivalyszárny eredete is vitatott, de valamikor az 1970-es években vált híressé, és manapság nagyon kevés olyan amerikai étterem vagy kocsma van, ahol nem rendelhető buffalo wings.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs