2019. február 14.
Természetes gyulladáscsökkentők

Ha gyulladás keletkezik a szervezetünkben, akkor az valójában egy természetes reakció, amely valamilyen fertőzésre, illetve irritációra reagál. Ezt nem árt, ha komolyan vesszük, hiszen krónikussá is válhat, és ennek következménye ként súlyos betegségeket vonhat maga után.

[wp_ad_camp_1]

A szervezetünkben jelentkező gyulladást sok minden befolyásolhatja, és annak erősségére is sok mindentől függ, mint pl. befolyásolhatja a testsúly, a mozgásszegény életmód, illetve a helytelen táplálkozás is. A gyulladás szinte bárhol kialakulhat a szervezetünkben, de a leggyakoribb az emésztőszervi gyulladás, a légutakban kialakult, az ízületekben, és sajnos az idegrendszerben is előfordulhat. Amennyiben nem megfelelő kezeljük, akkor azok krónikus szövődményekkel járhatnak. Ám, ha tudatos és egészséges életmódot folytatunk, akkor nagy eséllyel megelőzhetjük ezek kialakulását, illetve a fennálló betegségek kezelésében is nagyban segítségünkre lehet.

Számos olyan élelmiszert ismerünk, melyek rendszeres fogyasztásával nagyon sokat tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében. Ilyenek pl. a zöldségek azon belül is a sárgarépa, karfiol és a petrezselyem. Ezeket fogyaszthatjuk levesben, pürének elkészítve, melyhez még jobb, ha egy kis gyömbért is adunk. Az egyik legerősebb gyulladáscsökkentő a kurkuma, melynek nagyon magas a kurkumit tartalma. Ez az indiai fűszer, az egyik legegészségesebb fűszernövény. Továbbá meg kell még említeni a céklát, melynek számos jótékony hatását ismerjük már, és azt is tudjuk róla, hogy nagyon egészséges, ezért számos betegség megelőzésében nagyon hasznos lehet az emberi szervezet számára. Ugyanis a benne található betaninnak és fenoloknak köszönve, nagyon magas a gyulladáscsökkentő hatása is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs