2019. november 12.
Természetes gyógymódok a korpásodás ellen

A korpásodás olyan bőrbetegség, amely hatással van a fejbőrre, viszketést, hámlasztást, és zsíros foltokat okoz. Az emberek viszont segíthetnek a korpásodás megszüntetésében az alábbi természetes megoldásokkal. A teafaolaj olyan illóolaj, amely a Melaleuca alternifolia növényéből származik. A történelem során az emberek teafogyasztóolajt használtak a különböző állapotokra, például aknéra, és a dermatitis kezelésére.

[wp_ad_camp_1]

A teafaolaj egy terpinen-4-ol nevű vegyületet tartalmaz, amely erős antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. A magas terpinen-4-ol tartalmú teafaolajok segíthetnek a korpásodás csökkentésében a gombák és a baktériumok fejbőrön történő növekedésének elnyomásával. Hagyományosan az emberek a citromfűvet és a citromfűolajt az emésztési problémák kezelésére, a vérnyomás csökkentésére és a stressz csökkentésére szokták használni. A citromfű olaj antimikrobiális és gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek csökkenteni a korpásodás tüneteit. A 2015-ben közzétett tanulmány eredményei szerint a 10 százalékos citromfűolajt tartalmazó hajfestékek 81% -kal csökkentették a korpásodást két hét után.

A teafaolajhoz hasonlóan a citromfűolaj irritációt vagy allergiás reakciókat okozhat, ha egy személy közvetlenül a bőrre alkalmazza. Vízzel azonban bátran hígíthatják a citromfűolajt vagy keverhetnek néhány cseppet a szokásos samponjukba vagy kondicionálójukba. Az aloe vera egy szukkulens növény, amely gyógyító tulajdonságairól ismert. A levelek gélje számos bioaktív vegyületet, például aminosavakat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek csökkenthetik a korpásodást. A 2019-es vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy az aloe vera gél javíthatja a bőr nedvességtartalmát és elősegíti a sebgyógyulást. Az aloe vera csökkentheti a gyulladást is, amely segíthet a korpásodás tüneteit elmulasztani, mint például a viszketés.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs