2020. augusztus 02.
Tennivalók, látnivalók Jordániában

A lélegzetelállító táj, az ősi romok és a tengerparti nyaralóhelyek kontrasztos keveréke Jordánia, amely ellopja a szívét attól a pillanattól kezdve, amikor beteszi a lábát állítasz ebbe a csodálatos országba.

[wp_ad_camp_1]

Ez a viszonylag kicsi ország tele van történelemmel és kalanddal. Még ha több hete is van Jordánia felfedezésére, alig fogja megnézni az összes látnivalót. Fedezze fel Jordánia változatos tájait a Dana Természetvédelmi Területre tett kirándulás által. A történelmi Dana falutól kezdve a természetvédelmi terület a Qadisiyah fennsíkon átnyúlik a Wadi Araba sivatagba, négy különböző bio-földrajzi zónát keresztezve. A Dana természetvédelmi terület az ország legváltozatosabb növényi életének ad otthont, összesen több mint 700 fajjal. Megtalálható számos ritka emlős és madár is, köztük a núbiai ibex és a caracal is. A természetvédelmi területet gyalogosan lehet felfedezni a sok túraútvonal egyikén. A Madaba és a Holt-tenger között található a Ma’in meleg források a tökéletes menekülőhelyet jelentik a városnézés hosszú napja után. Merüljön el a forrásvíz gyógyító vizeiben, és háttere a tökéletes Ma’in-hegység lesz majd. Lenyűgöző kilátás nyílik a gyönyörű Ma’in-vízesésekre is, amelyek lépcsőzetesen lefelé helyezkednek el a hegyi sziklák oldalán.

Összesen több mint 63 forrása van, mindegyik eltérő alakú, méretű és hőmérsékletű. Míg néhány forrás forráspontja 62 fok, a legtöbbjük 35 fok körül lebeg, ami ideális egy nyugtató áztatáshoz. A vizek gyógyító tulajdonságokkal bírnak, ezért bőr- és keringési betegségek, valamint ízületi és izomproblémák kezelésére használják. A Wadi Mujib szeretettel vár mindenkit, ez a „Jordánia nagy kanyonja”, nem csupán látványos táj. Úgy gondolják, hogy ez a figyelemre méltó mérföldkő az Arnon-völgy történelmi helyszíne, amely egykor az amoritokat elválasztotta a moabitáktól. A kanyonon áthaladó folyó kiürül a Holt-tengerbe, és számos szabadtéri élményt kínál a látogatók számára.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs