2020. április 08.
Tennivalók, ha Szerbiában jár

A bájos középkori falvak és a buja völgyek, erdők között Szerbia rejtett drágakő a Balkán közepén. Az elmúlt néhány évszázadban zavaros története ellenére ez a tengerparttal nem rendelkező ország vált az utazók egyik leglenyűgözőbb úticéljává.

[wp_ad_camp_1]

Más európai országokkal ellentétben Szerbia viszonylag érintetlen maradt a tömegektől. A helyiek vendégszeretetétől a háború sújtotta múlt gazdag kultúrájáig Szerbiában minden valóságosnak tűnik. A szabadtéri sportok, az ősi romok vagy akár az epikus zenei fesztiválok iránt érdeklődők Szerbiában garantáltan megtalálják majd a helyüket.  A buja zöld fákkal és a dombokkal körülvett nyugodt tavak ideálisak lehetnek mindenki számára, aki pihenni szeretne a természetben. Meglepetés lehet, de a Zaovine-tó teljesen ember alkotta. A vízminőség azonban nagyon magas, ezért népszerű úszási, csónakázási és horgászati célpont. Sétálhat a gáton is, ami páratlan kilátást nyújt a Beli Rzav-völgyre.

Tudjon meg többet a szerb kultúráról a Drvengradi fellátogatása alkalmával. Ezt az etno-falut eredetileg 2002-ben építették. Miközben sétálgat ebben a furcsa faluban, festői helyekkel találkozhat, mint például egy könyvtár, művészeti galéria, sportcsarnok, süteménybolt és még egy templomot is meglátogathat. Drvengradi körútja során vegye figyelembe az utcaneveket. Közülük sokan híres hírességek nevét viselik, köztük Bruce Lee, Nikola Tesla, Che Guevara és Ingmar Bergman néven láthatók. Ha januárban érjezik ide, akkor részt vehet a Küstendorf Film- és Zenei Fesztiválon is, amelyet évente Drvengradban tartanak. A Duna partjától délre található Gamzigrad régészeti lelőhelyét nem szabad kihagyni szerbiai útja során. A római romok komplexumát Galerius császár építette, Kr. E. 298-ban nyúlik vissza, és továbbra is Európa egyik legfontosabb helyszíne, ahol a mauzóleumot is meglátogathatja.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs