2020. október 30.
Telluride város látványosságai Coloradoban

Telluride apró városa festői helyen, a szárnyaló San Juan-hegység közepette található. Eredetileg az 1870-es években bányavárosként alapították, és ma már egész évben elismert üdülőhely. A Telluride vidám tennivalói közé tartozik a nagyszerű túrázás a nyári hónapokban, télen pedig a síelés és a snowboardozás.

[wp_ad_camp_1]

A város déli részén található a lélegzetelállító Bear Creek-vízesés, amely el van rejtve egy azonos nevű masszív és keskeny kanyonban. Festői pompája és a csodálatos vadon miatt a vízesés nagyon népszerű hely a látogatásra és a fényképezésre. A Telluride-i South Pine Street-től körülbelül egy órát vesz igénybe az északi villás Skykomish folyó mentén fekvő kaszkádok felé vezető út. Útközben élvezheti a csodálatos hegyi tájat, és áthaladhat a szép fenyő- és nyárligeteken, az oda-vissza út alig több mint nyolc kilométer hosszú. Az eredetileg világszínvonalú sípályaként kifejlesztett Mountain Village ma már önálló város, számtalan üzlet és étterem, otthonos kabinok és szállodák mellett fekszik. Érdemes meglátogatni festői fekvése és remek havassportja miatt, a szárnyaló San Juan-hegységben, mindössze tizenöt perces autóútra Telluride városától délnyugatra.

1987-ben alapított, furcsa európai stílusú város szép nyugodt légkört áraszt, és egy hatalmas völgyben fekszik, zöldellő erdőkkel és hegyekkel körülvéve. Mint ilyen, remek kiindulópont, ahonnan nyáron túrázhat, vagy a téli hónapokban síelhet és snowboardozhat. Az egykori bányászkórházban található a fantasztikus Telluride Történeti Múzeum, amely csak egy rövid sétára található a Fő utcától. Az érdekes tárgyakkal és informatív kiállításokkal teli kis múzeum lenyűgöző pillantást vet a város és a régió történelmébe, kultúrájába és örökségébe. Az 1966-os alapítás óta gyűjteménye jelentősen kibővült, és ma már mindent magában foglal a műalkotásoktól és a régészeti leletektől a történelmi képekig és eszközökig.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs