2020. október 01.
Teherautó akkumulátor választás okosan

Az akkumulátor nem csak a motorkerékpárok és személygépjárművek nélkülözhetetlen alkatrésze, hanem a teherautóké is. Viszont egyáltalán nem könnyű okos döntést hozni és kiválasztani a megfelelő akkumulátort, azonban pár jó tanács segítségével könnyebb kiválasztani az ideális alkatrészt.

[wp_ad_camp_1]

Teherautó akkumulátor választás esetén, sokan úgy érzik, hogy nehezebb dolguk van, mint egy személygépjármű esetében. Ha nem tudja mi mindenre kell odafigyelni, akkor valóban nehéz dolga van. Először is érdemes a polaritást figyelembe venni, tehát azt, hogy a pozitív saru jobbos vagy balos. Ezenkívül a méret is fontos tényező, azonban nem árt tisztában lenni vele, hogy a teherautók többsége esetében az eredetinél nagyobb akkumulátoroknak is helyet hagynak. A teherautó akkumulátorokon rengeteg jelölést találni, azonban, ha nincs tisztában ezek jelentésével, akkor sokkal nehezebb a dolga. Az egyik legfontosabb és legérdekesebb az AH után zárójelben szereplő szám. Ez lehet például 55Ah (20h). Ez azt jelenti, hogy a teherautó akkumulátor kapacitása 20 órás teszt alapján 55Ah. Az autósok többség általában a kapacitást figyeli, mivel ez van a legnagyobb betűvel feltűntetve. Viszont érdemes tudatában lenni, hogy ennek a számnak kizárólag akkor van jelentősége, ha a teherautó akkumulátorját álló motornál terheljük.

Ha szeretne teherautó akkumulátort vásárolni, akkor érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu webáruházba, ahol hatalmas választék található, így biztosan megtalálja az Ön számára megfelelő alkatrészeket. Ráadásul az alkatreszek.hu webáruházban rengeteg hasznos tartalmat is talál, ami megkönnyíti a megfelelő alkatrész kiválasztását. Bővebb információkért és az alkatrészek megtekintéséért mindenképp látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs