2019. augusztus 03.
Teherautó akkumulátor tudnivalók

Talán nem mondunk semmi meglepőt azzal, ha kijelentjük, hogy akkumulátor nem csak a személygépjárművekbe és motorokba kell, de a teherautókba is. Választani, azonban ebben az esetben is okosan kell.

[wp_ad_camp_1]

Teherautó akkumulátor választás során sokan úgy érzik, hogy bajban vannak. A teherautó akkumulátor választás során érdemes figyelembe venni a polaritást, vagyis azt, hogy a pozitív saru balos vagy jobbos. Továbbá a méretet is érdemes figyelembe venni, bár meg kell jegyeznünk, hogy a legtöbb teherautó esetében az eredetinél nagyobb teherautó akkumulátornak is hagynak helyet. Ha figyelmesen megszemléljük a teherautó akkumulátort, akkor azt vehetjük észre, hogy több adat is szerepel rajta, ezek igen sokat mondók, már persze, ha tisztában vagyunk a jelentésükkel. Az egyik legfontosabb és számunkra legérdekesebb az AH után zárójelben szereplő szám. Például 55Ah (20h). Ennek jelentése, hogy a teherautó akkumulátor kapacitása 55Ah 20 órás teszt alapján. A többség általában a kapacitást figyeli, aminek oka, hogy ez van a legnagyobb betűvel feltüntetve. Azzal azonban jó tisztában lenni, hogy ennek a számnak abban az esetben van jelentősége, ha a teherautó akkumulátorját álló motornál terheljük.

Sokan azért vásárolnak üzletekben, áruházakban, mert ott úgy gondolják szükség esetén segítséget tudnak kérni. Az alkatreszek.hu webáruházban a teherautó alkatrészek, köztük az akkumulátorok is megtalálhatók. Ha nem biztos a dolgában, akkor a webáruházban feltüntetett telefonszámon segítséget kérhet a webáruház munkatársaitól, akik értékes tanácsokkal láthatják el. Ezenkívül informatív tartalmak érhetők el, amik szintén segítenek eligazodni az alkatrészek világában. Látogasson el még ma az alkatreszek.hu webáruházba!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs