2021. november 25.
Tehénistálló akciós áron online

Ha minden ellés az év hat hónapjára koncentrálódik, a borjúkarámok szükséglete megkétszereződik. Egy tejelő állományban évente számos tehenet vágnak le alacsony tejhozam, meddőség, betegségek, öregség stb. miatt. Ezeket a teheneket a legjobb a saját állományukból származó fiatal állatokkal helyettesíteni, mivel minden olyan állatot, amelyet a gazdaságon kívülről szereztek be betegségeket hozhat az állományba. A teheneket általában három-öt laktáció után vágnak le, ami évi 20-30%-os pótlási aránynak felel meg.

Tehénistálló rendelhető a gravetti.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk még ma és megtalálhatja a tehénistállók leírását valamint a rendelés részleteit is. Amint arra rámutattunk, a szarvasmarhák hatékonyabbak lesznek a tejtermelésben és a szaporodásban, ha védik őket a szélsőséges hőtől, azaz 25-30°C-os hőmérséklettől, és különösen a közvetlen napfénytől. Így a tehénistálló fontos tényezővé válik. Ha a szarvasmarhát zárt területen tartják, annak sártól és trágyától mentesnek kell lennie, hogy a patafertőzés minimálisra csökkenjen. A betonpadlók vagy járdák ideálisak ott, ahol a tehenenkénti terület korlátozott. Ahol azonban elegendő hely áll rendelkezésre, megfelelő egy átlagos istálló, amely megfelelő lejtésű a jó vízelvezetés érdekében.

Ezeket az igényeket szem előtt tartva a 2,5-3 métert megengedő árnyékoló szerkezet állatonként biztosítja a minimális kívánatos védelmet a szarvasmarhák számára, legyen szó egy kis állatról vagy egy kereskedelmi állományban lévő több állatról. A 3×7 m-es tető akár több tehén számára is megfelelő árnyékot biztosít. A tetőnek legalább 3 m magasnak kell lennie, hogy lehetővé tegye a levegő mozgását. Ha anyagilag megoldható, minden napközben árnyékolt területet jó minőségű betonnal kell burkolni. Ennek a burkolt területnek a mérete az árnyékolószerkezet tájolásától függ. További részletekért és tehénistálló rendelésért nézzen be még ma a gravetti.hu weboldalra.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs