2022. április 06.
Szűrt víz mellékhatásai – Le a tévhitekkel!

Számtalan tévhit övez egy olyan egyszerű témát is, mint a vízfogyasztás. Ez azért probléma, mert a megfelelő mennyiségű és minőségű vízfogyasztás az egészséges életmód egyik alappillére. Viszont ennek ellenére a mai napig nagyon sok tévhit él az emberek fejében. Ezek közül néhányat megcáfolunk az alábbiakban.

Szűrt víz mellékhatásai kapcsán is nagyon sok butaságot hallani. A szűrt, tisztított víz nagyon egészséges, ráadásul nem csak fogyasztásra kiválóan alkalmas, hiszen a belőle készült ételek is sokkal finomabbak. A vízfogyasztás kapcsán a legtöbb ember véleménye az, hogy a téma úgy mondd túllihegett, felesleges róla ennyit beszélni. Ennek viszont ellentmond az a tény, hogy a legtöbb ember a mai napig nem fogyaszt elegendő folyadékot. Ráadásul a bevitt folyadék is nagyrészt cukros üdítő, ami egyáltalán nem egészséges. Nagyon nem mindegy, hogy a bevitt folyadék miből áll. A legegészségesebb alternatíva a tisztított víz. Ha önmagában nem finom a víz vagy kellemetlen íz van, akkor érdemes próbát tenni a tisztított vízzel. Egy víztisztító berendezés megoldhatja a problémát és a családtagok könnyebben rávehetők a vízfogyasztásra.

Az is tévhit, hogy csak akkor kell vizet inni, ha már megszomjaztunk. Ha szomjasok vagyunk, akkor már késő, a szervezetben felborult a test érzékeny víz egyensúlya. A szervezet ekkor számos jelet küld, hogy figyelmeztessen minket, például szomjasok leszünk. Ha nem pótoljuk a folyadékot, akkor később olyan tünetek jelentkeznek, mint a fejfájás, a teljesítmény visszaesés vagy a szédülés. Inni nem azért kell, mert szomjasok vagyunk, hanem hogy a szomjúság érzetet megelőzzük. Ha szeretnél bővebb információkhoz jutni a vízfogyasztás kapcsán, akkor látogass el a wellnetviztisztito.hu webáruházba!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs