2021. augusztus 18.
Szürke futószőnyeg ajánlatok folyosóra és lépcsőre

Ahol folyosó és lépcső van, jó, ha van futószőnyeg is! A szőnyegek teszik otthonossá lakásunkat, amit szinte minden helyiségben imádunk alkalmazni. A futószőnyeg is egy olyan típusú szőnyeg, ami, ha a lakás adottságai megkívánják, érdemes beszerezni.

  • A folyosók,
  • a lépcsők,
  • az összekötő terek,
  • az előszobák
  • egyéb helyek, ahol az adottságok olyanok, hogy a futószőnyeg praktikus lehet, érdemes tervezni vele.

Az áruházak roppant változatos színvilága, modern és klasszikus stílusa lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a számára legoptimálisabb futószőnyeget.

A szürke az egyik legtöbbet eladott szín a futószőnyegek között.

Miért választják oly sokan a szürke futószőnyeget?

A szürke egy semleges szín. Illik a női és a férfi területű helyiségekbe is, van belőle többféle árnyalat és mintázatban is találunk kockásat, csíkosat, virágosat, vagy minimalista, minta nélkülit is. Egyszóval, a szürke futószőnyeg mégsem annyira szürke, mint elsőre gondolnánk.

A szürke futószőnyeg otthonra és irodaházakba, közintézményekbe is jó választás. Nem kényes, nem látszik meg rajta a szennyeződés, az ipari futószőnyegek pedig extrém forgalom mellett sem kopnak.
A közületi futószőnyegek vékony szövésűek, mégis meleg hatásúak. Takarításuk nem igényel nagy erőfeszítést, mert a vékony polipropilén anyag nem engedi magába tapadni a koszt.

 

Az intézmények, szállodák, iskolák, kórházak, stb. folyosóin, lépcsőin azért annyira népszerű a futószőnyeg, mert a tekercses futószőnyeg hosszúsága nem fix. Így bármilyen hosszú is a folyosó, annyi folyómétert kell levágatni és beszegetni belőle, majd mehet is a futószőnyeg tekercs a folyosóra.

A tekercses szürke futószőnyeg szélessége a kisebbtől szélesebbig kapható. Leggyakoribb a 70 cm, a 80 cm és a 100 cm széles. Otthon valószínűleg elegendő egy keskenyebb, intézményekbe pedig a széles változat.

A futószőnyeg mellett szól még a biztonságossága. Növeli az adott intézmény biztonsági besorolását, ha futószőnyeg fut végig a folyosón. Kevesebb esély van az elesésre a csúszós csempén, ha futószőnyeg van talpaink alatt.

Hangszigetelő, hőszigetelő. Ez a két tulajdonság minden kis- és nagy forgalmú helyen pozitívum. A lépcsőn érdemes fixálni a futószőnyeget kétoldalas ragasztóval, vagy a lépcső tövéhez illeszthető sínekkel.

A szürke futószőnyeg akár ipari, intézményi, akár otthoni, hosszú szálú shaggy, megkoronázza a teret.

További információk ezen a linken találhatóak róluk.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs