2016. március 02.
Szórakoztató online játékok

Az online játékok egyre több embernek és főleg fiatalnak válnak a mindennapjaik szerves részévé. Az okai és indokai azonban többrétűek lehetnek. Elsődlegesen talán azért játszanak ezekkel annyian, mert könnyen hozzáférhetőek.

[wp_ad_camp_1]

Nem kell más a játék elkezdéséhez, mint egy jól működő böngésző. Általában nem kell hozzá letölteni semmit sem, mindössze egy regisztráció szükségeltetik, és már indulhat is a játék. Ebből adódóan pedig bárhol űzhetjük is e kedvtelésünket, hiszen nem kell hozzá az otthoni számítógépünkre felinstallált játék. Bekukkanthatunk az aktuális játékállásunkba a szüleinknél, az iskolában, munkahelyen, kávézóban, bárhol. Másodjára pedig talán a virtuális valóság az, amely a leginkább vonzza a játékosokat. Hiszen ebben a világban azok lehetünk akik, csak lenni akarunk. Magunk alakítjuk ki a karakterünket, és olyan kinézetet és személyiséget álmodunk meg neki, amilyet csak szeretnénk. Nem beszélve arról, hogy mindeközben a saját életünk problémái és csalódásai elől is elbújhatunk. A játékban végre mi alakíthatjuk a sorsunkat.

Mindez természetesen pozitív és negatív következményekkel is járhat. Egyrészt remek feszültségcsökkentő, stresszoldó lehet egy ilyen játék. Ha ez által ki tudunk kapcsolódni, akkor nyugodtan játsszunk! Azonban az már gond, ha ezzel a virtuális életünkkel a saját valós életünket szeretnénk helyettesíteni. Sokan elveszítik a realitásérzéküket, és napi több óra játékkal valóban elfelejtik azt, hogy odakint is van egy élet, amit élni kell. Amíg azonban az online játék egészséges keretek között marad, addig valóban remek szórakozási lehetőség lehet, amely e mellett számos készséget és képességet is fejleszthet úgy, mint a problémamegoldás, stratégiai gondolkodás vagy a figyelem. Ha angolul játszunk, akkor pedig esetleg még az idegen nyelvi ismereteink is fejlődhetnek. Játsszunk hát bátran, kapcsolódjunk ki és szórakozzunk! De ne feledjük, hogy ahogy az élet számos területén, úgy itt is, fő a mértékletesség!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs