2021. május 31.
Szivattyú beszerzése olcsón az internetről

A szivattyú olyan mechanikus eszköz, amelyet gázok, folyadékok vagy iszapok mozgatására használnak. A szivattyú folyadékokat vagy gázokat mozgat alacsonyabb nyomásból nagyobb nyomásba, és felelős ezért a nyomáskülönbségért. A szivattyúk mechanikai erők alkalmazásával működnek az anyag tolására, akár fizikai emeléssel, akár összenyomási erővel. A legkorábbi szivattyút Archimedes Kr. E. 3. században hozta létre.

[wp_ad_camp_1]

Szivattyú rendelhető széles kínálatban a citidepo.hu weboldalon, ezért itt a helye nálunk ha ön is régóta szeretne már szivattyút rendelni de nem szeretne túl sokat költeni. A szivattyúk két kategóriába sorolhatók: pozitív térfogatú szivattyúk, amelyek kis szivárgással kényszerítik a folyadékot az egyik lezárt kamrából a másikba, és a dinamikus szivattyúk, amelyek a folyadék lendületét felhasználva mozognak egy lezáratlan kamrán át. Ez a fajta szivattyú a folyadékot az egyik kamrából a másikba kényszeríti az első kamra térfogatának csökkentésével, miközben a második térfogata növekszik. Egy ilyen szivattyú állandó áramlást hoz létre, függetlenül a szívónyomástól vagy a kimeneti nyomástól, kivéve, ha a szívónyomás egy bizonyos határ alá esik, kavitációt okozva, vagy ha a kimeneti nyomás meghaladja a szivattyú kapacitását, ami meghibásodást okoz. A dinamikus szivattyú hatására a folyadék a beömlőnyílástól a kimenetig a saját lendülete alatt mozog.

Ehhez a típushoz általában nincs szükség kioldó szelepre, mert a kimenő nyomás emelkedésével a szivattyú egyszerűen kevésbé hatékony. A folyékony mozgás lehet forgó, mint a centrifugális szivattyúknál, vagy lineáris, mint a dugattyús dinamikus szivattyúknál. Ez a típusú szivattyú tartalmaz egy forgó részt, amelyet járókeréknek neveznek egy álló üregben. Szivattyú rendelésért nézzen be a citidepo.hu weboldalra.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs