2016. május 02.
Sziklakert és kerti-tó építés házilag

A tavasz közeledtével mindenki szeret a ház körül, az udvaron, a kertben munkálkodni. A friss levegő, a madarak csiripelése, a tavasz illata kicsalogat bennünket. Azon tűnődünk mit is tehetnénk, hogy még szebbé tegyük a környezetünket. Összetakarítjuk az elolvadt hó alól előkerülő avart, felássuk a kis földterületet, ahová friss virágokat ültetünk.

[wp_ad_camp_1]

Ennél azonban még többet tehetünk, ha valóban azt szeretnénk, hogy nekünk legyen a legszebb kertünk a környéken. Varázslatos és mesébe illő lehet a kis területünk, ha készítünk egy sziklakertet és közelébe egy tavat. Nem kell megijedni a feladattól, mert bárki meg tudja csinálni, csak megfelelő alapanyag, elgondolás és kitartás kell hozzá. A sziklakert és a tó házilag való elkészítésénél az első legfontosabb lépés, a megfelelő hely kiválasztása. Ha valóban azt szeretnénk, hogy kertünk látványa mindenkire pozitív hatással legyen, akkor semmiképp se tegyük a kert egy eldugott zugába. Jól látható, napos helyet válasszunk. A sziklakert építésénél nagyon fontos, hogy milyen típusú köveket választunk.  Ajánlatos a gránit, a bazalt, a mészkő és a homokkő. Formáját tekintve nem kell a szabályosra törekedni, minél különbözőbbek, annál jobban megfelelnek a célnak. A legjobb talajkeverék, a homok és a murva egyvelege.

Az elkészült sziklakertbe az év bármely szakaszában lehet ültetni tetszés szerinti, kedvenc virágokat. Természetesen előre gondolni kell a virágok későbbi méretére, hogy idővel az egyik ne nyomja el a másikat. A tó készítésénél fontos a méret eldöntése, ami függ a kert méretétől is. A kiásott, megtisztított meder előkészítése után a pontosan kimért tófólia elhelyezése következik. Szépíthetjük ízlésünknek megfelelően. Kövekkel körbe rakhatjuk, elhelyezhetjük benne és körülötte a vízi növényeket, majd ezt követően lassan megengedjük vízzel. Megéri a fáradtság, a munka és a kis költekezés, mert a nyár folyamán öröm lesz kimenni kertbe, ahol egy csodálatos környezetben pihenhetünk.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs