2020. december 26.
Szerencsehozó szimbólumok

Az emberiség életében már az ókortól jelen vannak a szerencsét hozó szimbólumok a világ összes kultúrájában. Az emberek jó része a mai napig meg van győződve az ilyen szimbólumok jótékony hatásáról, míg mások babonának, sületlenségnek tartják ezt.

[wp_ad_camp_1]

A legnépszerűbb szimbólum a négylevelű lóhere, amely a kelták idejéből származik. A kelták szerint a növény varázserővel rendelkezik, ami segít távol tartani a balszerencsét. A lóherét a szeretet, a remény és a szerencse szimbólumának tartották. Mára a szerencse és a gazdagság szimbóluma lett, többek között a Szerencsejáték Zrt is ezt a szimbólumot használja. Az igazán mágikus lóhere, ami szerencsét hoz, az egyetlen fajta, a legkülönlegesebb lóhere, amit csak nagyon ritkán lehet találni, a Trifolium Repens, ami különleges fehér színét egy ritka mutációnak köszönheti. A kulcstartón vagy övön viselt nyúlláb az amerikai hagyományok szerint szerencsét hoz, a világ számos kultúrájában megtalálható ez a talizmán. A végtag levágása állítólag Európából származott, csak ott felakasztott és elrettentésként az utcákon hagyott bűnözők végtagját vágták le, hogy emlékeztesse az embereket arra, hogy hogy járnak, ha bűnös útra lépnek.

A lótuszvirág az ókori Egyiptom, valamint India szent növénye. A keleti vallások szerint a tisztaság, a megújulás és újjászületés szimbóluma. Ötvözi magában a négy őselemet, a tüzet, a vizet, a földet és a levegőt, amely az emberi testet is alkotja. A lótusz mélyen gyökeredzik, szára felfelé tör, áttör a vízen, csodálatos, illatos virág a napfényben sütkérezve a víz fölött lebeg. Ahogy a lótuszvirág felfelé tör. úgy lesz képes az ember is a nehéz helyzetekben helytállni. Kitartásra ösztönöz, arra, hogy van kiút a legnehezebb helyzetekből is, megteremthető önmagunkban a harmónia és a béke. Az egyiptomi fáraók szent talizmánja, a szent szkarabeusz másik nevén a közönséges galacsintúró bogár. A szkarabeuszt a napisten egyik alakjának tartották, mivel a legmelegebb napszakban jelenik meg, a galacsinját pedig mindig keletről nyugatra görgeti.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs