2021. szeptember 06.
Szereltessünk otthonra riasztót?

Családunk és saját magunk biztonsága a legfontosabb a világon. Azonban építhetünk bármilyen magas és masszív kerítést, szereltethetünk fel biztonsági ajtót, a betöréseket ezekkel az eszközökkel nem lehet száz százalékosan kivédeni.

Sokan azonban az elérhető maximális biztonságra törekednek, nem csupán családjuk megóvása érdekében, de a vagyontárgyaik védelmében is. Hiszen ki szeretne egy reggel arra ébredni, vagy netalántán arra hazaérni a munkából, hogy a legértékesebb ékszereket, elektronikai eszközöket elvitték a behatolók. Ilyenkor merül fel annak a lehetősége, hogy a házat (vagy lakást) ellássuk valamiféle riasztórendszerrel. Sokan persze erre is csak lemondóan legyintenek, miszerint ez sem tartja vissza a betörőket, ráadásul drága is kiépíteni a rendszert. A helyzet azonban az, hogy egy jó riasztónak nem is az a feladata, hogy teljesen távol tartsa az illetékteleneket.

Egy jól beállított riasztó ugyanis két dolgot végez el, méghozzá villámgyorsan. Megriasztja az ingatlanba hívatlanul érkezőket, akik ettől jó eséllyel elbizonytalanodnak, illetve azonnal jelez nekünk (no meg ha úgy van beállítva, akkor a biztonsági cég munkatársának) a behatolás tényéről, miközben természetesen jó hangosan a környék tudtára adja, hogy valami itt bizony nincs rendben. Félreértés ne essék: egy igazán profi betörő csapat nagyjából mindenre fel van készülve, őket egy riasztó sem akadályozza meg tervük végrehajtásában. Azonban az amatőr kispályások ellen nagyon jó hatásfokkal dolgoznak, hisz ők az első olyan pillanatban, amikor valami nem úgy alakul, ahogy azt eltervezték, már hanyatt-homlok menekülőre is fogják a dolgot. Így tehát nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy bőven megéri a befektetést egy riasztókészülék, hisz egy-kétszázezer forintos áron jelentős biztonságot vásárolhatunk magunknak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs