2022. november 05.
Szerelemlakat személyre szabva

A szerelemlakat hagyománya a világ számos más részén elterjedt. Ma számos műemlék található, amelyekhez sok szerelmes özönlik, hogy szerelmi lakatot rögzítsen ide, és kinyilvánítsa örök szerelmét. A leghíresebb műemlékek közül néhány az olaszországi Ponte Milvio hídon, a firenzei Vecch hídon, a németországi kölni Hohenzollern hídon és a bambergi Kettenbrücke hídon található, valamint a kanadai Wild Pacific Trail-en.

Szerelemlakat személyre szabva kapható a gravirexpressz.hu weboldalra látogatva, tehát mindenképpen kattintson ide ha önnek is szüksége lenne egy ilyen lakatra, vagy meg szeretné lepni vele kedvesét. Bár a hagyományt a szerelmesek romantikus gesztusnak tekintik, sok városi tisztviselő másképp látja a szokást. A lakatok meglehetősen nehezek, és ha műemlékhez, például hídhoz rögzítik, a súly miatt szerkezeti károsodást okozhat, ami viszont komoly biztonsági problémát jelent, nem beszélve a városok költségeiről. Emiatt sok város nem hagyja sokáig a helyükön a lakatokat, ehelyett a rendszeres tisztítás mellett dönt, ami úgy tűnik, teljesen összeütközésbe kerül azzal a romantikus gesztussal, amely miatt eleve oda voltak kötve. A szerelmi lakat hagyományának romantikája azonban más városokban sem veszett el, sok városban külön helyeket emelnek a szerelmesek számára, hogy kinyilvánítsák egymás iránti örök szerelmüket.

Ez a párok szenthelye, hiszen a szerelmeseknek van saját helyszínük, ahol tudják, hogy biztonságosan rögzíthetik a zárat anélkül, hogy problémát okoznának a városnak, és a város is élvezi a szerelmi zárhelyek által nyújtott turizmust. Ilyen sajátos műemlékek a fák (keretet helyeznek a fa köré a zárak rögzítéséhez), a szobrok stb. Amennyiben többet tudna meg a hagyományról és lakatokat rendelne, kattintson bátran a gravirexpressz.hu weboldalra.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs