2022. június 05.
Szemüvegkeret választás okosan – Optika Miskolc

A szemüvegkeret kiválasztását nem érdemes elsietni és az első jónak tűnő típusra rámondani, hogy az majd biztos jó lesz. A szemüvegkeretet hosszú időre választja az ügyfél, így, ha mégsem megfelelő a döntés, akkor hosszú ideig, évekig kénytelen együtt élni döntésével vagy egy újat kell csináltatni, ami nem olcsó mulatság. Az alábbiakban adunk pár hasznos tanácsot az ideális szemüvegkeret kiválasztásához.

Optika Miskolc városában kiváló szakemberekkel – A Sólyomszem optika, ahol a legtrendibb szemüvegkeretek találhatók. Három fő szemüvegkeret típust tudunk megkülönböztetni, melyek a teli szemüvegkeret, a damilos vagy félkeretes szemüvegkeret és a keret nélküli, vagyis fúrt szemüvegkeret. A teljes kerettel rendelkező szemüvegkeretek igazán népszerűek, mert számtalan színben és formában készülnek. Ezen típusú szemüvegkeretek a teljes lencsét körülölelik. A damilos, vagy félkeretes szemüvegkeretek esetében látszólag a lencsék kizárólag a keret felső részéhez vannak odaerősítve, ez azonban nem így van, ugyanis a lencsét alul is tartja egy hajszálvékony damil. A harmadik típus, a keret nélküli szemüveg, amely légies megjelenése miatt igazán elegáns választásnak számít. Ebben az esetben a lencsék két oldalát fúrják meg, majd az orrnyerget és a szárakat hozzáerősítik. Ezek a típusok igazán légies, könnyű darabok, azonban mivel a lencséket semmi sem rögzíti körben, ezért már egy kisebb baleset során is könnyen deformálódik a szemüveg vagy megpattan a lencse.

A teljes kerettel rendelkező szemüvegek elsősorban azok számára jelentenek ideális választást, akik nem igazán vigyáznak a szemüvegre vagy mondhatni ügyetlenek, mivel ezt a szemüvegtípust nehezebb eldeformálni vagy tönkre tenni, illetve, ha megtörténik a baj, akkor sokkal könnyebb javítani. A teljes kerettel rendelkező szemüvegek esetében nagyon sok lehetőség áll rendelkezésre, igazán sokféle típus készül belőlük, így akár igazán extravagáns, csajos, feltűnő darabok is készül ebből a típusból. A férfiak számára az egyszerű, szögletes félkeretes szemüveg lehet ideális választás, mivel az erőteljesebb, szögletes archoz is kiválóan illik ez a típus. Viszont, ha nem szeretné, hogy a szemüvegre irányuljon elsődlegesen a figyelem, tehát ne vonja el a figyelmet az arcáról, akkor érdemes egy keret nélküli típust választani, azonban a helyes tárolásra mindenképp ügyelni kell! A megfelelő szemüvegkeret megtalálása félsiker!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs