2019. július 13.
Szauna vásárlási tippek

Vannak, akik mozi helyett inkább otthon néznek filmet, mások inkább rendelnek, étterembe menés helyett és van, aki úgy dönt, hogy ahelyett, hogy ismeretlenekkel zsúfolódna össze egy szaunában, inkább otthonra vesz egyet, ahol egyedül vagy családjával élvezheti a forró gőzöket.

[wp_ad_camp_1]

Finn szauna építés számít a legnépszerűbbnek, ami nem csoda, hisz ez az egyik leggyakrabban használt szauna típus. Nevéből eredően a finnekhez köthető, hisz ők nagy szaunázók hírében állnak, olyannyira, hogy sokan otthonukban is rendelkeznek saját szaunával. Azonban nem kell Finnországig menni, hogy a szauna forró gőzeit élvezhesse, ugyanis akár saját otthonába is építtethet finn szaunát. Ha a Sauna Zone munkatársaival készítteti el a szaunáját, akkor egyedi igényei figyelembevételével tervezik meg és kivitelezik a szaunát. Van, akit a szauna forró gőzei megnyugtatnak és ezért szereti, mások viszont az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt ül vagy fekszik be a szaunába.

Ahhoz, hogy a szauna valóban szauna legyen és ne csak egy szépen kivitelezett faház, szükség van bizonyos szauna kiegészítők beszerzésére, így lesz teljes a kép. Ezen eszközök egy része a működés miatt nélkülözhetetlen, mások az élmény fokozására. A szauna lelkének is nevezhetjük a kályhát, ami lehet elektromos, fa tüzelésű vagy infra szauna esetében infra. A kályhára kerülnek a kövek, ami a gőzképződéshez kell. Az erre öntött vízhez szükség van dézsára és kanálra. Ezek készülhetnek rézből vagy fából is. Az élmény fokozására illóolajokat is bevethetünk, így testünk a gőzök, légzőszervünk az illóolajok kényeztetik. Testápolásra kapható különleges szauna méz, amit szaunázás közben kell magunkra kenni. Továbbá praktikus a falra órát, hőmérőt és páratartalom-mérőt helyezni.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs